Renáta Fučíková - Hus a Chelčický

Hus a Chelčický: Příběh jejich doby

Nakladatel: Práh 2014
Rozebráno
297 Kč
pohlídat

Anotace

Nikdo nepochybuje, že nejdramatičtější období českých dějin bylo 15. století. Čeští univerzitní učenci se tehdy pokusili o nápravu katolické církve. Dva z nich, Jan Hus a Jeroným Pražský, skončili na hranici jako kacíři. V Čechách vybuchl požár násilí, jehož příčiny vysvětlovala každá doba po svém. Naši pradědové se učili o boji Čechů s Němci, naši...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Jak namalovat duši

V centru pozornosti publikace Hus a Chelčický stojí obraz bouřlivého 15. století, který před čtenářem vyrůstá z vyprávění slovem i obrazem. Zatímco Jan Hus se stal na počátku jeho hrdinným protagonistou, Petr Chelčický dobovou zkušenost s násilím přetavil v dosud aktuální poselství.
Celá recenze

Novinky z literatury pro děti

(...) Nová autorská kniha Renáty Fučíkové Hus a Chelčický: příběh jejich doby přibližuje mladým čtenářům jedno z nejdramatičtějších období našich dějin – 15. století. Čeští univerzitní učenci se tehdy pokusili o nápravu katolické církve. Dva z nich, Jan Hus a Jeroným Pražský, skončili na hranici jako kacíři. V Čechách vybuchl požár násilí, jehož příčiny vysvětlovala každá doba po svém. Mozaika ilustrací a krátkých vyprávění vám představí dobu vlády Václava IV. a Zikmunda Lucemburského i život na pražské univerzitě. Prožijete hlavní události husitských válek: pražskou defenestraci, křižácké výpravy proti Čechům, bitvy svedené Janem Žižkou a Prokopem Holým, jednání husitů na koncilu v Basileji i nástup Jiřího z Poděbrad na český trůn. V této krvavé době však žil v Čechách člověk, jenž násilím opovrhoval. Jeho spisy ovlivnily slavné muže, jakými byli například L. N. Tolstoj nebo Mahátma Gándhí. Jméno jejich inspirátora, zemana Petra Chelčického, zná jen málokdo.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Hus a Chelčický
Autor:
Fučíková, Renáta
Nakladatel:
Práh
EAN:
9788072525065
ISBN:
978-80-7252-506-5
Doporučená prodejní cena:
330 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 104 stran, česky
Rozměry:
19,5 × 23,5 cm
Rok vydání:
2014 (1. vydání)