Leon Uris - Exodus

Exodus

Nakladatel: BB art 2014
Rozebráno
449 Kč
pohlídat
Exodus

Exodus

269 Kč
Rozebráno
269 Kč
pohlídat

Anotace

Děj je upředen z řady autentických příběhů, které se pojí s milostným příběhem americké ošetřovatelky a mladého hrdiny Mossadu. Kniha zároveň zachycuje nejen život v evropských židovských ghettech, pogromy v Rusku, zrod sionismu a kibuců, vznik státu Izrael, ale také třeba principy tzv. ropné politiky či dobu britského mandátu v Palestině.

...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(3x)

Vaše hodnocení
Citlivé propojení historických faktů a románové poetiky dělá z této knihy naprostý skvost. Mluvím-li o historii, tak je to živé období tvorby židovského státu ve dvacátém století, kdy Židé navzdory naprosto nepříznivých podmínkám a to jak přírodním, tak i politickém a nábožensky nesnášenlivém okolí, dokázali s neskutečnou dávkou sebeobětování,...
Více
Té knížky mám plnou hlavu, myslím, že jsem nic lepšího nikdy nečetla. Brala jsem si ji na dovolenou a podruhé jsem ji tam přečetla, když jsme odlétali tak jedinné letadlo na letišti bylo izraelské, když jsem viděla velkou modrou Davidovu hvězdu tak jsem nemohla ani dýchat. Byl to takový pocit vítězství :)
Ano, dneska jsem přemýšlela, která kniha z těch mračen, co jsem za ta léta přečetla byla nejhezčí...a byl to Exodus a Milá č.18. Taky hlavně proto, že v těch knihách je nejenom tragika, síla lásky, ale taky naděje. Moc bych si přála, aby zase vyšla, hned bych ji dala přátelům!
Naprosto sthující vyprávění slučující víru s potřebami obyčejného života, o překonávání dlouho zaběhlých bariér a pochybnostech rozhodování. Uris nám předkládá velmi barvitý průřez historií Židů již od samého počátku v tak komplikovaném, avšak i tak přehledném příběhu,že budete naprosto uneseni.
Kniha patří opravdu mezi nejlepší co jsem četla!!!Krásný příběh,dověděla jsem se spoustu věcí,kterým jsem dříve nerozuměla,krásný čtivý jazyk..už ted ji 'vnucuji' manželovi aby si ji také přečetl!!!Super,doporučuji!!!!!
Právě jsem asi v půlce a hltám stránku za stránkou. Při četbě si občas pobrečím a občas mám příšerný vztek, čeho jsou vůbec někteří lidé schopni. Knížka obsahuje takovou spoustu informací a je to podáno velmi čtivým a napínavým stylem. Jsem moc ráda, že jsem objevila tuto knížku, protože osudy a minulost Židů mi příjdou moc zajímavé. Vřele doporučuji!
opravdu se v ní člověk setká se spoustou informací které většina lidí nezná
Zrovna jsem dočetl toto úchvatné dílo. Autor zde nezakrytě vykresluje nelehké a krvavé události, předcházející založení státu Izrael. Kniha mne podobně jako Milá č. 18 upoutala svým velmi čtivým jazykem a množstvím historických faktů, do nichž je zasazen příběh smyšlených postav, které však mají své skutečné historické předobrazy. Velmi dobře jsem...
Více
Chtěla bych tuhle knížku doporučit každému, kdo má rád kvalitní četbu a nemusí se vůbec zajímat o historii. Přečetla jsem od Leona Urise mnoho knih, ale Exodus je rozhodně nejlepší.
Zobrazit další (6)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Exodus
Autor:
Uris, Leon
Nakladatel:
BB art
EAN:
9788075070234
ISBN:
978-80-7507-023-4
Doporučená prodejní cena:
499 Kč
Originál:
Exodus
Překlad:
Lorándová, Štefanie
Popis:
1× kniha, vázaná, 560 stran, česky
Rozměry:
16,5 × 24 cm
Rok vydání:
2014 (3. vydání)