Chuck Palahniuk - Strašidla

Strašidla: Román (z) povídek

Nakladatel: Odeon 2015
Rozebráno
314 Kč
pohlídat
Strašidla

Strašidla

251 Kč
Rozebráno
251 Kč
pohlídat

Anotace

Svatý Nestřeva, Kníže Vandalů, Dohazovač, Hajzldáma… Pitomá jména pro skutečné lidi. Každý z nich našel stejný inzerát. Dům spisovatelů. Spisovatelská kolonie. Kde by mohli v klidu psát. Napsat svá mistrovská díla. Ve zchátralém bývalém divadle kdesi na okraji města je namísto tvůrčího zápalu čeká boj o prežití. Třiadvacet zajatců musí najít nejen...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Nosný příběh, básně a hlavně povídky. Z toho všeho je smíchaná tato kniha, která exceluje především svými povídkami, které skvěle doplňují a v mnoha ohledech naprosto předčí hlavní příběh, který se snaží tyto povídky spíše stmelit.
Přitom je každá z povídek schopná samostatně obstát navzdory snaze šokovat a ukázat perverzi v ostrých úhlech,...
Více

...Nevím, nejlepší mi stejně přijde Ukolébavka..... Ale jinak Palahniukovi moc fandím, a tudíž si knihu určitě přečtu i v českém překladu - zatím jsem měla možnost číst jen anglický originál.

Přiznám se, že jsem si musela jednotlivé postavy zapsat, jejich příběh aspoň stručně přiblížit. Je to úžasná kniha a příběhy vás vtáhnou, dejte se do toho, budete mít o čem přemýšlet.

Absolutně skvělá kniha! osobně pro mě někdy až moc chaotická a nepochopitelna:) před tím neni kam utéct! doporučuju:-)

Zobrazit další (1)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

CHUCK PALAHNIUK: STRAŠIDLA

(...) Palahniuk začal psát Strašidla poté, co uspořádal s přáteli duchařskou party v domě vybaveném strašidlem. Chtěl vytvořit horor založený na všedních věcech - karotkách, svíčkách, bazénech, mikrovlnné troubě, bowlingové kouli, anekdotách svých kamarádů nebo chlapíka, jehož potkal na terapeutické skupině sexoholiků, když psal Zalknutí. A povedlo se mu to dokonale. Nuly jsou nové celebrity a pochopili to nejen televizní dramaturgové a bulvární novináři, ale i Palahniuk. V čemž je dost možná tajemství jeho úžasného úspěchu.

Anne Franková si docela žila

(...) Román (z) povídek, takový je podtitul další knihy populárního amerického autora Chucka Palahniuka s názvem Strašidla. Ani tentokrát spisovatel nešetří nejrůznějšími efekty. Zaujmout lze tak, že dílo čtenáře pohltí svou hloubkou, svou sugestivností. To je však poněkud zdlouhavější, to se nepodaří hned tak u pultíku v knihkupectví. Druhá cesta je rychlejší - šokovat! Americký prozaik Chuck Palahniuk (1962), který se poprvé čtenářům představil románem Klub rváčů, se přiklání k druhé alternativě. (...) Chuck Palahniuk je autorem moderní doby - lidi jsou citově otupělí, ale zároveň se nudí, chtějí nějakou drsnou zábavu. V tom jim prozaik vyhovuje i s nyní přeloženou knihou Strašidla (2005).

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Strašidla
Autor:
Palahniuk, Chuck
Nakladatel:
Odeon
EAN:
9788020716118
ISBN:
978-80-207-1611-8
Doporučená prodejní cena:
349 Kč
Originál:
Haunted, A Novel of Stories
Překlad:
Podaný, Richard
Popis:
1× kniha, vázaná, 392 stran, česky
Rozměry:
13 × 20,7 cm
Rok vydání:
2015 (2. vydání)