Vladimír Glomb, Miriam Löwensteinová - Korejská náboženství

Korejská náboženství

Nakladatel: Togga 2014
Rozebráno
306 Kč
pohlídat

Anotace

Kniha Korejská náboženství je výběrem z textů dokladujících vývoj duchovních představ obyvatel Korejského poloostrova od starověku až po současnost. Staletí importů, asimilace i perzekuce jednotlivých náboženských směrů a škol dala v Koreji vzniknout mimořádně pestrému spektru religiózního života, v němž se o přízeň států i jednotlivců ucházely...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Minirecenze

Ruku na srdce, kdo z nás laiků někdy nahlédl do labyrintu korejské náboženské tradice? Toto zákoutí orientu přitom zůstává ve stínu svých velkých bratrů – Číny a Japonska – jistě neprávem. V souboru původních historických textů, který́ připravili dva naši nejvýznamnější odborníci na tuto problematiku, se lze přesvědčit o neobvyklé pestrosti duchovních představ a praxe korejského poloostrova. Dokumenty rozmanité povahy (kroniky, gesta, politické a výchovné texty, kosmologické. nauky, poezie a další) vytvořen. v rozmezí od desátého do dvacátého století jsou doplněny zasvěceným úvodem editorů.

Kaleidoskop korejských náboženství

Česká koreanistika se hlásí o pozornost výborem textů, který mapuje podoby korejských náboženských představ od starověku po současnost. V prvním svazku edice Dálný východ se skrývá vědecky fundovaná, avšak populárně orientovaná kniha, jež ukazuje proměny duchovní kultury v zemi, kterou si dnes mnozí spojují spíš se jmény Kim a Samsung. (...) Zdařilá a pozornosti hodná kniha, jež může posloužit jako brána do korejské kultury a literatury.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Korejská náboženství
Autor:
Glomb, Vladimír a Löwensteinová, Miriam
Nakladatel:
Togga
Edice:
Dálný Východ
EAN:
9788074760662
ISBN:
978-80-7476-066-2
Doporučená prodejní cena:
340 Kč
Popis:
1× kniha, brožovaná, 256 stran, česky
Rozměry:
16 × 22 cm
Rok vydání:
2014 (1. vydání)