Dan Brown - Da Vinci Code

Da Vinci Code

Nakladatel: Random 2017
Da Vinciho kód - ilustrované vydání

Da Vinciho kód - ilustrované vydání

338 Kč
Rozebráno
338 Kč
pohlídat
Da Vinciho kód (brož.)

Da Vinciho kód (brož.)

178 Kč
Rozebráno
178 Kč
pohlídat
Rozebráno
215 Kč
pohlídat

Anotace

Harvard professor Robert Langdon receives an urgent late-night phone call while on business in Paris: the elderly curator of the Louvre has been brutally murdered inside the museum. Alongside the body, police have found a series of baffling codes.

As Langdon and a gifted French cryptologist, Sophie Neveu, begin to sort through the bizarre...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(3x)

Vaše hodnocení
Tento druhý díl série knih o Robertu Langdonovi je opět senzační. Tentokrát se odehrává v nádherné Francii a Anglii. Jsou zde popisy krásných míst z obou zemí a autor seznamuje čtenáře s historií, která nemusí být všem známá.
Příběh je sice fikce, ale autor do něj skvěle zasadil skutečná historická data...nepřekonatelné.
Kniha je to velice akční, napínavá a zajímavá. Dan Brown si s ní musel dát hodně práce. Film sice není úplně stejný, ale charakter knihy vystihl. Samozřejmě názory se různí a každý má pravdu, protože názor vystihuje jeho pocity a ty se mohou od těch cizích lišit. :)

Ke knize jsem se dostala uplnou náhodou, měli jsme ji doma v knihovně a ja před ni tak stala a koukala a najednou mi pohled padl na tudle knihu jelikož sem viděla film, který se mi líbil vrhla sem se do čtení. Kniha mě velmi zaujala, po celou dobu čtení sem si kladla otázky je tuto pravda nebo ne a to ve mě zvedlo ještě věčí chuť knihu dočíst... Všem vřele doporučuji

Tato kniha si určitě kritiku nezaslouží- každá kniha, která donutí tisíce lidí, aby upustili od denního schonu a sedli si ke knize, si zaslouží obdiv- a to bezpochyby tato kniha splňuje. Je napínavá, překvapivá, srozumitelná i poučná. Každý si v této knize něco najde a odnese.
vyborna kniha jak uz nekdo napsal ten konec je dost necekany je cekal taky uplne jiny konec vsem vrele doporucuju je to vyborna kniha
Snad proto, že někteří z 'recenzentů' jsou věřící a Brownova myšlenka se nepříjemně dotýká jejich dogmatických pravd? Neměl by člověk knihy číst právě proto, aby rozvíjely jeho představivost a fantazii? Neměly by knihy přinášet něco nad rámec běžného života? Myslím, že přesně to Da Vinciho kód dělá.

Je mi 14 let a tahle kniha me velice prekvapila. Bylo to velice napínavé .Precetla jsem to jedním dechem.Nejsympatictejsí mi byl Robert Langdon a zklamal me Teabing.Cekala jsem uplne jiný KONEC a dopadlo to skutecne dost necekane.Vsem vrele doporucuji...

Velice napínavá a dobře napsaná kniha. Hlavně chválím právě ilustrovanou podobu této knihy, jelikož člověk vidí popisované objekty přímo před sebou. Tuto knihu mohu jedině doporučit.
Pro ty, kdo knihu nečetli - neváhejte!!! Nic lepšího a dějového jsem už dlouho nečetla. Od této knihy se neodtrhente.
Jsem velmi překvapena nepříznivými posudky druhého překladu detektivky Dana Browna 'The Da Vinci Code'. Já naopak považuji za vysloveně mizerný ten první překlad (Šifra mistra Leonarda), ten vyrobil někdo, kdo vůbec nemá cit pro češtinu, je to naprosto neprofesionální. Měla jsem možnost porovnat jen první stránku první kapitoly obou překladů (sama...
Více
Bezva kniha, která se čte jedním dechem. Zejména pro milovníky konspiračních teorií a zastánce zrušení současné mužské nadvlády světu. Vzhledem k tomu, že jsem nečetl předchozí vydání, tak na mne překlad nepůsobil nikterak špatným dojmem.

odporucam precitat kazdemu. Za porovnanie stoji cena na slovensku 999,- sk a v cechach 398,- Kč. Slovaci musia platit aj vypalne :(

nuti to cloveka zadrzat dych a opat sa nadychnut az po poslednej stranke.vyborna kniha, skvely autor,len tazko povedat, co z toho su fakty a co fikcia.bolo by zaujimave zistit nakolko Brown fantaziroval, a ci vobec fantaziroval.ked sa nad tym clovek zamysli,dost veci zacne davat logiku.mozno je to az moc realisticke...
až na ty gramatické chyby a nespisovná slova, nejen v dialozích.
Knize jsem se dlouho bránil, protože knihy a filmy, o kterých všichni tvrdí, jak jsou skvělé, mne většinou velice zklamou. A i tato kniha mne zklamala. Podprůměrný thriller, slátanina všeho možného, ze které příliš okatě čouhá záměr prosadit knihu jako scénář pro hollywoodský film, což se nakonec stalo.
No, nechci tu dělat skrytou reklamu, ale ten první překlad (Šifra mistra Leonarda) byl skutečně nesrovnatelně lepší. Tu knížku jsem přímo hltala. Když vyšel tento druhý překlad, tak jsem se na něj nadšeně vrhla. Nadšení mě ale brzy opustilo a knihu jsem ani nedočetla, což nemívám ve zvyku. Obrazová příloha je sice bezva, ale asi dávám přednost čitelnějšímu slohu.
Nový překlad je podle mě opravdu podstatně slabší než původní (který vyšel pod názvem Šifra mistra Leonarda), je to vidět už na těch rýmovaných hádankách, které se v novém překladu požadovanému jambickému pentametru ani vzdáleně nepřibližují. Obrazová příloha je sice výhodou, ale nedostatky překladu, myslím, nevyváží.
Právě jsem ji dočetl....a myslím si že Da Vinciho kód bude stejný. Jak už tady někdo výše napsal, neuvěřitelná slátanina a v něčem mi připomíná Fantomase spolu s J. Bondem.... mnohé z pasáží jsou na můj vkus přímo primitivní. Naštěstí jsem si ji půjčil a nekoupil...byly by to vyhozené peníze.
Začal sem kod číst, ale překlad mě velmi zklamal, porovnávám ho z překladem Zdíka Duška a je lepší, nojo holt ženská upovídanost, místo abych četl knihu tak se vracím k textu, jak to mělo být napsáno, velice doporučuji přečíst si překlady třeba od Remarqa nebo třeba knihy Letiště at. to vás vtáhne do textu. Ale dnes jsou těchto nekvalitních...
Více
Větší slátaninu jsem ještě nečetla.První třetina knihy ještě ujde,ale ten zbytek je překombinovaný.Kniha mě po tom šíleném humbuku ve světě i u nás velmi zklamala.
Jako první jsem četla Šifru mistra Leonarda od nakl. METAFORA. Pak, když vyšel tenhle překlad, tak jsem myslela, že si ho přečtu taky, abych to porovnala. Když jsem ale knížku otevřela, zjistila jsem, že má tak strašný překlad, že se číst prostě nedá. Je to příšerně kostrbaté, ty věty vůbec nezapadají do sebe. Připadá mi to, jako by paní...
Více
Zobrazit další (18)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Da Vinci Code
Autor:
Brown, Dan
Nakladatel:
Random
EAN:
9780552161275
Doporučená prodejní cena:
239 Kč
Popis:
1× kniha, brožovaná, 592 stran, anglicky
Rozměry:
10,8 × 17,8 cm
Rok vydání:
2017
Jazyk:
anglicky