Milada Rezková - To je metro, čéče!

To je metro, čéče!

Nakladatel: Paseka 2019
Rozebráno
349 Kč
pohlídat

Anotace

Pražské metro určitě znáte vy, vaše babička i máma. Třeba s ním každý den jezdíte do školy, do práce nebo na nákup. Ale víte, že je to místo plné zajímavostí, tajemství, nápadů a dobrodružství?

Seznamte se s Karlem Kroupou nejmladším a jeho svérázným dědečkem a ponořte se spolu s nimi do chodeb, tunelů, historie i současnosti podzemní dráhy....

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Z pražského metra je grafický paskvil, mělo by být kulturní památkou, říká ilustrátor

(...) Kniha To je metro, čéče! komponuje encyklopedické údaje o podzemní dráze do dobrodružného příběhu školáka Káji a jeho dědečka, který pracuje v dopravním podniku. Krom toho, že si příběh drží napínavou linku, vyniká i milým humorem, který neurazí ani dospělého.

Pražské metro do Bologně

Velký úspěch zažili brzy po vydání autoři dětské knihy To je metro, čéče! Minulý měsíc byla vybrána mezi 76 nejkrásnějších titulů z celého světa na prestižní výstavu organizovanou mezinárodním veletrhem dětských titulů v Bologně. Ilustrátorům Janu Šrámkovi a Veronice Vlkové a spisovatelce Miladě Rezkové se tak otevřela cesta, jak dostat k zahraničním čtenářům knihu s městskou (a technickou) romantikou. Těch je podstatně méně než titulů z přírodních kulis - a jejich novinka originálně jejich řady rozšiřuje.

Úspěch české ilustrace. Výtvarníci knihy To je metro, čéče! se dostali na knižní trh do Boloni

(...) Kniha To je metro, čéče!, která vyšla loni u Nakladatelství Paseka, spojuje encyklopedické údaje o pražském metru s příběhem malého chlapce a jeho dědečka. Knížka mimo jiné ukazuje, jak vypadaly všechny soupravy metra, kolik kilometrů má která trasa, jak dlouhé jsou nástupiště, jakou rychlostí jezdí eskalátory nebo jak se čistí tunely. Ilustrace v knize vznikaly kombinovaným způsobem. Šrámkovy vektorové kresby vytvářené v počítače se propojují s akvarely, které tvoří Vlková.

Ohromný úspěch českých ilustrátorů: kniha o pražském metru míří na výstavu v Boloni

Je to kniha, která vzbudila na předvánočním trhu bouři nadšení. Ukazuje pražské metro jako kouzelný podzemní svět, který žije svým vlastním životem. Jako prostor, z něhož vidíme jen část, ale přitom se tu děje spousta záhadných dějů, které se odehrávají v tunelech a prostorách, kam nemají běžní cestující přístup.

Dětská kniha To je metro, čéče!, kterou na konci roku vydalo nakladatelství Paseka, představuje pražské metro jako úžasnou stavbu i skvělý dopravní prostředek s velkým kouzlem a poetikou.

Magazín OKO

TV Kosmas

Nejkrásnější české knihy roku 2019

 
 |  Památník národního písemnictví

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
To je metro, čéče!
Autor:
Rezková, Milada
Nakladatel:
Paseka
EAN:
9788074329449
ISBN:
978-80-7432-944-9
Doporučená prodejní cena:
388 Kč
Ilustrace:
Šrámek, Jan a Vlková, Veronika
Popis:
1× kniha, vázaná, 168 stran, česky
Rozměry:
22,5 × 22,5 cm
Rok vydání:
2019 (1. vydání)