Jodi Picoultová - Velké maličkosti

Velké maličkosti

Nakladatel: Ikar 2017
Není v prodeji
279 Kč
pohlídat

Anotace

Co byste poslechli vy – příkaz, nebo svoje svědomí? Ruth je zkušená sestra pracující na novorozeneckém oddělení. Svého syna vychovává sama, neboť je vdovou po válečném hrdinovi. Nyní stojí před soudem, protože ji obvinili ze smrti novorozence – syna bílého amerického fašisty. Ruth je totiž černoška. Je však v tomto případu důležité, jakou má kdo...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(4x)

Vaše hodnocení
Tato kniha je jedna z nejtěžších, co jsem četla. Do poličky s top tituly mé knihovny putovala automaticky po dočtení poslední stránky, pro její aktuálnost, nálehavost a lidskosti na každé stránce. To nejdůležitější, co jsem si z ní odnesla je to, že rasismus byl a je, a to jestli bude je v rukou každého z nás.
Přečetla si knihkupkyně ze Zlína

Tato kniha je jedna z nejtěžších, co jsem četla. Do poličky s top tituly mé knihovny putovala automaticky po dočtení poslední stránky, pro její aktuálnost, naléhavost a lidskosti na každé stránce. To nejdůležitější, co jsem si z ní odnesla je to, že rasismus byl a je, a to, jestli bude je v rukou každého z nás.
Chvíli mi trvalo, než mi došlo, že se příběh odehrává v současnosti... Proč? Protože mi přišlo divné, že i v dnešní době v USA řeší, že je někdo bílý a někdo hnědý, teda jako v 60´letech bych to chápala, ale dnes? Ale tahle kniha není jen o rasismu... A jako obvykle je to od této autorky skvělá kniha.
Příběh s velmi aktuálním tématem řešící rasismus a předsudky společnosti. Zkušená sestra, černoška, stojící před soudem kvůli obvinění amerického fašisty. Budete ji číst jedním dechem.
Zobrazit další (1)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Velké maličkosti
Autor:
Picoultová, Jodi
Nakladatel:
Ikar
EAN:
9788024935096
ISBN:
978-80-249-3509-6
Doporučená prodejní cena:
279 Kč
Originál:
Small Great Things
Překlad:
Fraisová, Alexandra
Popis:
Elektronická kniha, 528 stran, bez zabezpečení DRM, 0,8 MB ePUB ePUB, 1,7 MB Mobi Mobi, česky
Rok vydání:
2017