Bestseller Ke stažení

Drak spí

Nakladatel: Motto 2020
Ihned
319 Kč

Anotace

Dvojnásobná držitelka Ceny Jiřího Marka za nejlepší detektivní knihu vrací na scénu postavu kriminalisty Josefa Bergmana. Michaela Klevisová čtenáře v sedmém románu s oblíbeným hrdinou zavede do jižních Čech na místa, která jsou jen zdánlivě poklidná. Pod povrhem totiž číhá nebezpečí, které není radno probouzet… V zapadlé jihočeské vesničce se...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(11x)

Vaše hodnocení
Poslouchala jsem jako audioknihu a líbil se mi jak příběh, tak přednes Kristýny Kociánové. Této knize jsem dala přezdívku poetická detektivka. Zločin je zde jen tak mimochodem, protože více prostoru dává autorka popisu života a povah lidí v pohraničí. Přesto jsem se nenudila a pachatele trefila správně. Doporučuji jako letní oddychovku.
Detektivky čtu opravdu výjimečně, ale tahle kniha má rozvětvený a poutavý příběh, a detektivní zápletka je v podstatě nadstavba. Jen mě trochu zklamalo, že pachatele jsem poznala prakticky hned jak jeho postava vstoupila do děje. No, aspoň jsem byla až do konce v napětí, zda jsem se trefila.
Jo a velice mě bavilo prostředí, neboť jsem se mohla...
Více
Čtivá, lehce napínavá česká detektivka bez potoků krve. Atmosféra poklidné jihočeské vesničky a postavy jsou v knize skvěle vykreslené. Jsou zde popsány podivné sousedské vztahy a rodinná tajemství. Děj se pěkně zamotal a vraha jsem samozřejmě neodhalila.
Určitě doporučuji
V pořadí sedmý autorčin román s detektivní zápletkou opět dokazuje, že dvojnásobné ocenění cenou za nejlepší českou detektivku bylo v minulosti M. Klevisové uděleno zcela právem. Co vlastně stojí za úspěchem jejích knih kromě umění psát? Nejspíše věrohodnost. Věrohodnost vyprávění,které dokonale evokuje čtenářovu představivost . Děj je situován...
Více
Asi mě vůbec nepřekvapuje, že se autorce přezdívá „královna české detektivky“, protože už v pořadí sedmý díl s vyšetřovatelem Bergmanem a jeho kolegyní Sylvií je skvělý. V malé ospalé jihočeské vesničce u hranic s Rakouskem je zavražděná mladá žena a druhá se pohřešuje. Před 14 lety tady byla zavražděna jiná mladá žena, proto se případu ujímají...
Více
Po přečtení recenzí jsem od knihy čekala víc. Hodně mne rušil z mého pohledu přemrštěně procítěný přednes Kristýny Kociánové. Sluchově by mi zapadal spíš do nějakého dívčího románu.
Sama kniha se po počátečním přešlapování rozjede. Kladem je odhalování drobných rodinných tajemství, která se v rámci obce potkávají a charakterů postav. Stojí za přečtení, pokud máte přebytek volného času.
Zobrazit další (3)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Drak spí
Autor:
Klevisová, Michaela
Nakladatel:
Motto
EAN:
EK279345
Doporučená prodejní cena:
319 Kč
Popis:
Elektronická kniha, 336 stran, bez zabezpečení DRM, 0,7 MB ePUB ePUB, 1,0 MB Mobi Mobi, 3,3 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2020