Poprvé

Nakladatel: Jota 2021
Není v prodeji
228 Kč
pohlídat

Anotace

Románový debut výjimečně nadaného a nápaditého autora, která překvapí osvěžujícím humorem i citlivostí své výpovědi o temném srdci dnešní Ameriky.

Je rok 2003 a náš vypravěč, prvák na vysoké škole v Clevelandu v Ohiu se setká s Emily. Pocit vzájemné blízkosti jim oběma změní život. Když ale o dívku málem přijde, rozhodne se, že je čas na jasné...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Psychologický román , který rozhodně není pohodová kniha. Hlavní hrdina má v sobě posttraumatickou poruchu, ta se probudí pobytem v iraku. Po návratu domů se vše horší. Drogy , smrt sehrají své a provázejí ho i nadále. kniha stojí za přečtení.
Julie
Zpověď feťáka, který se účastnil války v Iráku, z které se vrátil s posttraumatickou stresovou poruchou, vybral pár bank a skončil ve vězení. Ve vězení pak sesmolil tuto xkrát předělanou knihu na psacím stroji. Na Nobelovku to není, ale díky syrovosti a monotónnosti je to zajímavá kniha, kterou budete mít za den přečtenou.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Válka jako prokrastinace

V armádě čichá plyn ze sprejů, sbírá kousky rozstřílených kamarádů, vykopává dveře iráckých vesničanů, sní nad katalogem z Ikey a nechává si od kámošů posílat drogy. Po návratu do nich spadne naplno, protože i když byl život v Iráku nesnesitelný, není možné ho jen tak nechat za sebou. Poloautobiografický román Nico Walkera barvitě zachycuje absurditu a zvrácenost moderního válčení.
Celá recenze

Magazín OKO

TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2021: podle Walkerovy knihy Poprvé natočen film Cherry

Nečekaná pecka, která mi vyrazila dech! Cherry je těžkotonážní, nepříjemný, znepokojivý, psychologicky hutný s několika silnými scénami což rozhodně není pro slabé povahy. Cherry je v ...

 |  nakl. Jota, Totalfilm

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Poprvé
Autor:
Walker, Nico
Nakladatel:
Jota
EAN:
Doporučená prodejní cena:
228 Kč
Originál:
Cherry
Překlad:
Švachová, Romana
Popis:
Elektronická kniha, 335 stran, bez zabezpečení DRM, 1,5 MB ePUB ePUB, 3,5 MB Mobi Mobi, česky
Rok vydání:
2021