Ke stažení

Síla zvyku: Proč děláme to, co děláme, a jak to změnit

Nakladatel: BizBooks 2022
Ihned
259 Kč

Anotace

Nově s předmluvou Jana Mühlfeita!

Nedaří se vám přinutit se pravidelně cvičit? Nedokážete si přestat kousat nehty nebo se konečně zbavit závislosti na kouření? Nebo máte vyšší cíle a chtěli byste vyhrát olympiádu, dovést svoji firmu k mezinárodnímu úspěchu či dopomoci ke zlepšení lidských práv? Klíčem ke změně stravovacích návyků, vyšší...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
V obsáhlé knize se dozvíme, proč někteří lidé a společnosti navzdory letitým pokusům stojí stále na stejném místě, zatímco jiní to zřejmě dokáží přes noc. Navštívíme spolu s autorem laboratoře, kde neurovědci zkoumají, jak návyky fungují a kde přesně sídlí v našem mozku. Zjistíme, jaké byly správné návyky klíčové pro úspěch olympijského plavce...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Síla zvyku: Kniha, která vám vytáhne prst z nosu

(...) Právě naše zvyky z nás dělají, co jsme, píše reportér New York Times Charles Duhigg. Dobrá zpráva: všechny zvyky se dají změnit. A ta špatná: není na to univerzální recept.
(...) Duhigg také inspiruje k rozjímání o souboji svobodné vůle se silou společenských tlaků. Pokud žijete v některém z jednoduchých světů, kde má každý v každém okamžiku stoprocentní zodpovědnost za své činy, nebo kde lze naopak vždy nalézt něco, na co se dá vykecat, měli byste si na jeho argumenty najít čas.
(...) Nejvíc jsem si ale bestseller užil jako souhrn toho, co psychologové a lékaři vědí o utváření zvyků. Kdy a proč si lidský mozek zakládá rutiny, jak mu v tom pomoci nebo jak se tomu alespoň částečně bránit. Pokud se v knihách taky tak rádi inspirujete k hackování své hlavy i svého těla, The Power of Habit patří do vaší poličky, hned vedle Čtyřhodinovéhotěla a TheSpark.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Síla zvyku
Autor:
Duhigg, Charles
Nakladatel:
BizBooks
EAN:
EK502637
Doporučená prodejní cena:
259 Kč
Originál:
The Power of Habit – Why We Do What We Do and How to Change
Překlad:
Beyer, Zdeněk
Popis:
Elektronická kniha, 280 stran, bez zabezpečení DRM, 1,6 MB ePUB ePUB, 2,4 MB Mobi Mobi, 2,3 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2022 (2. vydání)