Martin Franc - Dějiny výživy a ...
Bestseller Skladem

Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945–1970

Nakladatel: Academia 2024
- 10%
855 Kč
běžná cena 950 Kč

Anotace

Publikace přináší celkový pohled na dějiny výživy a stravování od poválečné bídy a přísného přídělového systému až po velký rozmach české haute cuisine na konci šedesátých let. Autor se zaměřil jak na domácí vaření, tak stravování v restauracích i v jídelnách. Ukazuje, jak se utvářely ceny potravin a co lidé vnímali jako luxus. Zkoumá nejrůznější...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

O stravování za Zápotockého a Novotného

Potřeba přijímat potravu nás pojí s ostatními živočichy, ale zároveň jsme průběh tohoto procesu vycizelovali do takového množství rituálů, až je jistý druh přijímání dokonce označován jako „svatý“. Nová kniha historika France zatím nejobsáhleji a nejpečlivěji dokumentuje a analyzuje, jakou podobu mělo přijímání (jaké) potravy v minulém století po nástupu komunistů.
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945–1970
Autor:
Franc, Martin
Nakladatel:
Academia
Edice:
Šťastné zítřky /Academia
EAN:
9788020036056
ISBN:
978-80-200-3605-6
Doporučená prodejní cena:
950 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 736 stran, česky
Rozměry:
16,3 × 23,8 cm
Rok vydání:
2024 (1. vydání)