Charlie Mackesy - Chlapec, krtek, ...
Otevřít stranu 99
Novinka Ke stažení

Chlapec, krtek, liška a kůň

Nakladatel: Pragma 2024
Ihned
319 Kč

Anotace

Óda na nevinnost a laskavost vyprávějící o životních ponaučeních, která si již získala srdce více než milionu čtenářů. Kniha vypráví o přátelství mezi zvídavým chlapcem, lačným krtkem plným chuti do života, liškou, kterou strázně naučily ostražitosti, a moudrým, něžným koněm. Všichni čtyři objevují širý svět. Navzájem si kladou otázky. Cestou...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(7x)

Vaše hodnocení
Poetické pohlazení pro duši doprovázené skvělými kresbami vřele doporučuji každému. Klid, pohoda, zastavení se...
Tahle kniha ukazuje, že k odvyprávění velkých příběhů nejsou potřeba dlouhé odstavce. Stačí i pár slov, které sledují nevídanou partu postav na cestě za poznáním. Děj pak doprovází nádherné ilustrace, které jsou stejně úsporné, jen pár tahů tuší, a přesto dovedou zachytit situaci.
Tato kniha si mě od prvního okamžiku naprosto získala nejen svými ilustracemi, ale i něžnými moudry, která lehce poletují na jejích stránkách. Autorovi se podařilo vdechnout život nezapomenutelným postavičkám, jež si jistě získají srdce mnohých dětí a překročí i hranici světa dospělých.
Tuhle knížku jsem měla tu čest číst už v angličtině. Přesto ani překladem neztrácí nic ze svého něžného kouzla. Jemná moudrost všedních pocitů a maličkostí je zde podtržena úžasnými ilustracemi. Na mě obzvlášť působí jednoduché ilustrace koně a jeho starostlivé upřímnosti, které jsem svědkem také v reálu.
Tahle knížka je prostě klenotem,...
Více
"Někdy neslyšíš o ničem jiném než o nenávisti, ale na tomhle světě je mnohem víc lásky, než si vůbec dokážeš představit." " 'Jaký je tvůj nejlepší objev?' zeptal se krtek 'Že stačí být takový, jaký jsem,' odvětil chlapec.' "
Už jsem slyšela o knížkách s příběhy. Už jsem také viděla pouze ilustrované...
Více
Po přečtení této knihy, může mít někdo pocit, že se jedná jen o knihu citátů a moudra doplněnou krásnými ilustracemi. Ale já v ní vidím příběh, kde chlapec může představovat kohokoliv z nás. Je to příběh o hledání sebe sama, síly a statečnosti. Zvířata v příběhu ukazují chlapci, jak si vážit sám sebe a jak mít rád. Je plná myšlenek, které vás...
Více
Forma lepší nad obsah. Ten se sice tváří být hlubokým, ale zase tak objevné to není. Není to ani příběh v pravém slova smyslu. Přesto jde o fyzicky nádherný knižní artefakt, dárek, který někoho méně cynického potěší víc, než by potěšil mě. Řemeslně krásné dílo.
Zobrazit další (4)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Chlapec, krtek, liška a kůň
Autor:
Mackesy, Charlie
Nakladatel:
Pragma
EAN:
Doporučená prodejní cena:
319 Kč
Originál:
The Boy, The Mole, The Fox And The Horse
Překlad:
Klimentová, Eva
Popis:
Elektronická kniha, 128 stran, bez zabezpečení DRM, 8,0 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2024