Franz Alexander Heber - České hrady, ...

České hrady, zámky a tvrze I.: Západní Čechy

Nakladatel: Argo 2007
Rozebráno
848 Kč
pohlídat

Anotace

Český překlad proslulého a sběratelsky ceněného sedmisvazkového díla o českých hradech Böhmens Burgen, Vesten und Bergslösser z poloviny 19. století. Cyklus je uspořádán na rozdíl od původního německého vydání do pěti svazků po jednotlivých krajích. Důraz je kladen na vysokou kvalitu reprodukce nádherných rytin, pro které je dílo obzvlášť ceněno.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(7x)

Vaše hodnocení
Když jsem před mnoha lety držel v ruce jeden originál knihy od Hebera, říkal jsem si jaká je to škoda pro mnohé nadšené kastelogy, že si tuto láskou psanou krásu o český a moravských hradech nemůžou sami po douškách vychutnávat. Nakladatelství Argo znovuobjevilo pro mnohé čténáře dílo pana Hebera. Překlad je naprosto dokonale zvládnut, a celá...
Více
Děkuji za obdivuhodný nakladatelský počin. Opravdu vzácná publikace, krásná jak obsahem, tak formou. Zvláštní dík patří paní doktorce Bukačové za skvělý překlad. Nemohu se dočkat dalšího dílu.
Musím hodnotit Vaše současné zpracování jako naprosto vynikající, mám z něho obrovskou radost a nezbývá nic jiného dodat,jen tak dál. Skutečně rytiny jsou velice věrné originálu ze 40. let předminulého století :-)
Vzhledem k téměř úplné nedostupnosti původního německého vydání i v odborných knihovnách velmi chvályhodný počin - rytiny jsou nádherné a velmi věrně vystihující dnes již v některých případech dávno zmizelý stav některých hradních zřícenin. Jediným otazníkem pro mne zůstává kvalita reprintu a kvalita českého překladu původního, poměrně naivního německého textu - rád se nechám překvapit.
Zobrazit další (1)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Heberova kniha dýchá romantikou

(...) Přes skrovné autorovy možnosti vzniklo dílo úctyhodné rozsahem, ale také "stavebně historickými informacemi i bohatstvím textového a obrazového materiálu," jak na okraj současného vydání poznamenává historička Irena Bukačová. (...) Nakladatelství Argo věnovalo novému vydání Heberových Českých hradů značnou péči. Kniha je vybavena odborným komentářem, má ale také přitažlivý tvar alba. Navíc je vázána v kůži opatřena kartonovým pouzdrem.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
České hrady, zámky a tvrze I.
Autor:
Heber, Franz Alexander
Nakladatel:
Argo
Edice:
Hrady, zámky a tvrze
EAN:
9788072034246
ISBN:
80-7203-424-3
Doporučená prodejní cena:
998 Kč
Překlad:
Bukačová, Irena
Popis:
1× kniha, vázaná, 556 stran, česky
Rozměry:
19 × 24 cm
Rok vydání:
2007 (1. vydání)