Napínavé ceny u stovky detektivek a napínáků

/ Tomáš Weiss

Málem by se při tom všem slevování zapomnělo na ty, co se rádi nechávají děsit a strašit nebo na ty, kteří si rádi podomácku vyšetřují a stíhají zločince. Ale žádné strachy - už je to tady! Stačí si na e-shopu prohlédnout nabídku. A uvidíte sami - hrůza a děs!
Málem by se při tom všem slevování zapomnělo na ty, co se rádi nechávají děsit a strašit nebo na ty, kteří si rádi podomácku vyšetřují a stíhají zločince. Ale žádné strachy - už je to tady! Stačí si na e-shopu prohlédnout nabídku. A uvidíte sami - hrůza a děs!

Z nabídky napínavých knih za napínavé ceny vybírá OKO:

Thierry Boury, Francois Henri Soulie: Astronomův sen

Píše se rok 1601 a Rudolf II. pořádá na Pražském hradě hostinu na počest svého dvorního astronoma (a astrologa) Tychona Braha. Hodokvasu se účastní mezi jinými rovněž malíř Sprangler, alchymista a lékař Michael Maier či inkvizitor Roberto Bellarmin, o němž se ví, že odsoudil k smrti Giordana Bruna za jeho kosmologické názory. Když je po večeři slavný astronom nalezen mrtev v hradním kabinetu kuriozit, císař se rozhodne všechny hosty držet na Hradě, dokud velitel hradní stráže celou záležitost neobjasní... Vedle skutečných historických osob či osob skutečnými lidmi inspirovaných zde nacházíme celou řadu postav, o nichž historie nic neví, ale nějaké jim podobné v renesanční Praze bezesporu žily.

Cormac McCarthy: Tahle země není pro starý

Jeden muž najde šťastnou náhodou na poušti v kabele pohádkovou hotovost, výsledek války drogových gangů. Od té chvíle ho i s jeho manželkou, která se odjede skrýt ke své matce, začne pronásledovat ten, kterému peníze patřily, a všem třem je na stopě celkem stoicky uvažující šerif – těm dvěma chce život zachránit, třetího dopadnout. Netradiční detektivní příběh ve stylu „noir“ z texasko-mexické hranice se ve svém průběhu plní policistovými meditacemi na téma láska, krev a občanská povinnost. K proslulosti díla přispělo i filmové zpracování bratří Coenů z roku 2007, které krom jiných ocenění získalo čtyři Oscary.

Derek. B. Miller: Norsko v noci

Sheldon Horowitz, čerstvý dvaaosmdesátiletý vdovec, se neochotně přestěhuje do Osla ke své vnučce a jejímu norskému manželovi. Jakožto bývalý mariňák často mluví s přízraky z vlastní minulosti – s přáteli, o které přišel v Pacifiku, a se synem, který v jeho stopách vstoupil do americké armády a zemřel ve Vietnamu.
Poté co se Sheldon stane svědkem vraždy ženy v domě, ve kterém bydlí, zachrání jejího šestiletého syna a rozhodne se uprchnout. Pronásleduje ho nejen balkánský gang, který má vraždu na svědomí, ale i norská policie. Chce-li Sheldon chlapce ochránit, musí se spolehnout na svůj již více než půl století starý výcvik. Uprostřed neznámé a zvláštní krajiny si tento nevyrovnaný pár, který ani nemluví stejným jazykem, začne budovat pouto, které by je snad jediné mohlo zachránit.
Norsko v noci, pozoruhodný debut s nezapomenutelným hlavním hrdinou, vypráví o posledním dobrodružství muže, který se stále ještě snaží vyrovnat s tragédiemi, které mu život přinesl. Tato strhující a promyšlená kniha je současně thrillerovou honičkou v lesích i emočně působivým románem o stárnutí a žalu.

Nick Harkaway: Andělíčkář

Autor Nick Harkaway přichází se strhujícím akčně-špionážním thrillerem, sžíravě jedovatou historkou z prostředí organizovaného zločinu i zběsile absurdní komedií v jednom – podnětným a přitom zábavným vyprávěním o gangsterském synkovi a penzionované tajné agentce, které okolnosti svedou dohromady, aby společně zachránili svět.
Joe Spork netouží po ničem jiném než po klidném životě. Opravuje hodinové strojky a žije nad svou dílnou ve vlhké, málo známé londýnské čtvrti. I Edie Banisterová vede poklidný život. Je jí skoro devadesát a ještě stále pamatuje doby, kdy jí devadesát nebylo. Dříve bývala superšpionka a teď je… prostě… stará.
Když však Joe spraví jeden krajně neobvyklý přístroj, jeho život se znenadání obrátí vzhůru nohama. Klient? Neznámý. A přístroj? Zbraň posledního soudu z padesátých let.

Elisabeth Haynesová: Pomsta přílivu

Nový strhující thriller autorky bestselleru Do nejtemnějšího kouta s novou fascinující hlavní hrdinkou. Genevieve se konečně podaří uniknout životu plnému stresu (přes den zastávala zodpovědnou pozici vedoucí prodeje, po nocích si skvěle vydělávala jako tanečnice u tyče v exkluzivním pánském klubu) a splní si sen - vymění Londýn za idylické hrabství Kent a začne nový život na romantickém hausbótu. Během kolaudačního večírku však vlny vyplaví mrtvé tělo a Genevieve ví, o koho jde. Její život visí na vlásku - Genevieve poznává, že míchat práci a zábavu se nevyplácí.

 

 

 

Další články

Příležitostné nápady  poodhrnují závěs k zapovězené komnatě. Spisovatelka po dobu jednoho roku psala na základě otázek redaktorů každotýdenní sloupek pro britský deník Guardian. Otázky ji přiměly, aby vyprávěla o matkách, dcerách, přátelích, zášti, strachu, lžích, romantice, knihách a filmech, svobodě tvorby a dalších rozličných tématech. Bez přípravy procházela paměť a hledala v ní nějaký drobný ilustrativní zážitek. Kniha vychází s ilustracemi Andrey Uciniho a v překladu Anny Kudrnové.
Aktuality

Příležitostné nápady Eleny Ferrante

Příležitostné nápady poodhrnují závěs k zapovězené komnatě. Spisovatelka po dobu jednoho roku psala na základě otázek redaktorů každotýdenní sloupek pro britský deník Guardian. Otázky ji přiměly, aby vyprávěla o matkách, dcerách, přátelích, zášti, strachu, lžích, romantice, knihách a filmech, svobodě tvorby a dalších rozličných tématech. Bez přípravy procházela paměť a hledala v ní nějaký drobný ilustrativní zážitek. Kniha vychází s ilustracemi Andrey Uciniho a v překladu Anny Kudrnové.
 | Denisa Novotná
Zatím pořád to stejný - zavřená knihkupectví, zavřené knihovny.  Jenže číst se musí. Získat e-texty je snadné a rychlé, a teď, v době virové, často i levné. Jedna z takových akcí na e-knihy je aktuální právě teď. Kupte se třeba:
Aktuality

1500 e-knih se slevou až 40%

Zatím pořád to stejný - zavřená knihkupectví, zavřené knihovny. Jenže číst se musí. Získat e-texty je snadné a rychlé, a teď, v době virové, často i levné. Jedna z takových akcí na e-knihy je aktuální právě teď. Kupte se třeba:
 | Tomáš Weiss
Aleš Palán napsal knihu Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět. Tentokrát si našel hodně zajímavého samotáře. Už spolu měli nějaké povídání, když autor pracoval v Katolickém týdeníku nebo v nakladatelství Kalich. Jenže rovnou vesmírnému pantátovi začít radit, to je jiná. Prý "udělal jsi to tady docela dobrý, ale máš na víc."
Aktuality

Palán radí pánu Bohu

Aleš Palán napsal knihu Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět. Tentokrát si našel hodně zajímavého samotáře. Už spolu měli nějaké povídání, když autor pracoval v Katolickém týdeníku nebo v nakladatelství Kalich. Jenže rovnou vesmírnému pantátovi začít radit, to je jiná. Prý "udělal jsi to tady docela dobrý, ale máš na víc."