Ty krávo jedna nebeská!

/ Tomáš Weiss

Hvězdní honáci, sci-fi western z Mléčné dráhy. Napsal Jiří Walker Procházka. Legendární sešity teď načteny Jiřím Klemem.

Základem vyprávění je klasicky „rodokapsově“ pojatý boj dobra se zlem. Původce všeho boje a neshod je mezihvězdná doprava, provozovaná prostřednictvím vesmírných krav, které hvězdní honáci ošetřují a do značné míry i ovládají. Společnost vedená hrabětem Kuzněcovem má snahu získat stoprocentní kontrolu nad přepravou a využít dostupné kapacity bez ohledu na následky, tudíž musí zlikvidovat honáky. Ale bez těch podivných individuí, nosících tradiční kovbojské oděvy a neméně tradiční šestiraňáky, přepravu provozovat nelze. Kovbojové se tedy musejí vedle běžných problémů, spojených s chovem, ochranou krav před nejrůznější havětí (jako jsou například mezihvězdní medvědi) a přepravou  zabývat ještě obranou před útoky Společnosti.

Další články

Rádio Kosmas

Výbrus slov - Pavel Zajíček

Letošní cenu Revolver Revue převezme básník a výtvarník Pavel Zajíček. Kdykoliv si pouštím nahrávky jeho čtení, pouštím si je víc nahlas. Jako rockový koncert. I po letech, co jeho texty znám, mám uši nastražené.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

K-K-K-Králova řeč p-p-p-pěkně do ucha

Po smrti otce, anglického krále Jiřího V. je Bertie, který celý život trpí vadou řeči, nečekaně korunovaný králem Jiřím VI. Země stojí na prahu 2. světové války a zoufale potřebuje silného vůdce. Proto králova žena Alžběta, budoucí královna matka, domluví svému muži setkání s excentrickým terapeutem řeči Lionelem. Po tuhém začátku se tito dva ponoří do neobvyklého způsobu léčby a časem mezi nimi vznikne nenarušitelné pouto. Král překoná koktání a pronese zásadní řeč v rádiu.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Zabijte Heydricha!

„Dne 27. května 1942 byl v Praze spáchán atentát na zastupujícího říšského protektora SS-Obergruppenführera Heydricha“. Zpráva, která před 72 lety projela Protektorátem jako blesk. Pepíci se postavili na zadní! V roce 2007 vyhrál s knihou Dva proti říši spisovatel Jiří Šulc Literární cenu Knižního klubu. Teď byla kniha převedena do audiopodoby. Načetl Ladislav Frej.