Chce-li Wallander pomáhat Lotyšům, půjdou po něm Rusové

/ Tomáš Weiss

Ještě než Putin rozkáže vyprovokovat nějakou akci v Pobaltí, která by názorně vyzkoušela, jak to NATO myslí se společnou obranou vážně, můžete si v autě nebo před spaním pustit komisaře Walladera na jeho procházce po Rize. Načteno jedním z nejlepších rozhlasových hlasů současnosti, Jiřím Vyorálkem.

Další články

Rádio Kosmas

Kdo pomůže duchům, když se z nich stanou bezdomovci?

Z knihy Amélie a tma se stal celkem šlágr mladých čtenářů. Amélii je 12 let. Ráda jezdí na kole. To je velké, černé a těžké. Nejen její kolo, ale také černé oblečení, starý dům a způsob života je úplně jiný než ten barevný, který žijí její vrstevníci. Amy a její mamince se zastavil čas v 19. století, kdy se utopily při povodni v řece Vltavě. Dál čtěte nebo poslouchejte právě vycházející audio.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Všechna podhoubí našeho světa, spojte se! - Mycelium I. vychází jako audio

Spisovatelce Vilmě Kadlečkové se podařilo sepsat příběh, který čtenáři téměř unisono chválí, jako českou Dunu, jako zážitek pro fanoušky sci-fi i fantasy, jako zajímavý obraz o střetu civlizací, jako dobře připravený a fungující ohňastroj nápadů. Teď vychází jako audio dramatizace s Jaroslavem Pleslem, Klárou Issovou, Janem Vlasákem a dalšími.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Ten Malý princ v nás má často malou dušičku

Je slavný Malý princ jen taková poetická hračka pro snílky nebo je to vlastně jakási psychologická výprava za vyrovnáním se se sebou samým? Zkušený terapeut se zavazujícím jménem Mathias Jung o tom napsal knihu, skládající se ze čtrnácti úvah o základních věcech - strachu, lásce, krizi,panovačnosti, smrti, přátelství. Teď kniha namluvena i na CD Davidem Novotným.