Ve Führerlandu začnou umírat zasloužilí SSmani...

/ Tomáš Weiss

Nedá to autorům spát. Ani Robert Harris neodolal. Těžko posoudit, zda měl víc na srdci příběh nebo ten smutný fakt, že "Hitler prodává". Ale každopádně napsal knihu Fatherland o Německu roku 1964. Nacistické Německo válku neprohrálo, chystají se führerovy 75. narozeniny a začnou umírat vysocí nacističtí pohlaváři. Případ řeší v dramaticzaci, která trvá 5 hod. 21 minut, detektiv Xavier March alias Jiří Vyorálek. Otčina.

 

Další články

Rádio Kosmas

Lovec králíků s hlasem Pavla Rímského

Šestý díl detektivní série s komisařem Joonou Linnou od manželského dua Alexandra Coelho Ahndorilová a Alexander Ahndoril, píšícího pod pseudonymem Lars Kepler. Může vás knížka chytit nečekaně za zadní běháky, nechat hlavou dolů pěkně vycukat a pak vás ukončit přeným karate do krční páteře? To vše i na audiu s avlem Rímským a jeho zabijáckým hlasem.
 | OneHotBook
Rádio Kosmas

Černý mnich - povídka A.P. Čechova a jubilující Viktor Preiss

Jedna z nejlepších povídek Antona Pavloviče Čechova vypráví tragický příběh vědce Kovrina, který odjíždí na venkov dát odpočinout svým předrážděným nervům, ale zde se postupně probouzí jeho šílenství ve fatě morgáně černého mnicha, Čte Viktor Preiss, audio-interpretační extratřída, který právě slaví sedmdesátiny.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

A ze všeho nejnebezpečnější je hříště...

Poručice švédské armády je při misi NATO v severním Kosovu těžce raněna. Než se v nemocnici probere z narkózy, na minutu a čtyřicet vteřin jí přestane bít srdce.