The Best Of laskavého humoru

/ Tomáš Weiss

František Nepil, Jan Kraus, Jan Werich, Jiří Suchý, Jiří Voskovec, Luděk Munzar, Milan Lasica, Miroslav Horníček, Zdeněk Svěrák....a jejich hitovky. Poslechem prošmejděné archivy. Jako ukázku vybírám Přemka Baštýře Zdeňka Svěráka. O chlapíkovi co si vydělával na pití tím, že předstíral svým zmáčeným příchodem do hospod, že venku prší. Laskavě si to poslechněte.

Další články

Rádio Kosmas

Ozvučený Mlýn na mumie

Jazykově opulentní román Petra Stančíka Mlýn na mumie byl oceněn porotou Magnesie Litery jako nejzajímavější česká próza roku 2014. Kdo slyšel autorský přednes ví, že je to také kniha přímo předurčena k hlasitému čtení. Na audioknize uslyšíte Ivana Řezáče.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Poslyšte Nulté číslo

V rámci Velkého audio čtvrtku, kdy se 5.11. dostane na pulty knihkupectví 8 novinek na CD a bude také možné si je stáhnout v e-shopech, vyjde i audiopodoba poslední knihy Umberta Eca Nulté číslo. Románová hříčka o moci informací, moci peněz a naklonovaných digitálních pravdách, kterým je lepší nevěřit. Čte Petr Oliva.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Kdo tu koho vlastně drží pod zámkem?

Úředníček Frederick chce mít nablízku nějakou ženu. Chce, aby byla jeho. A tak ji unese a drží pod zámkem. Nechce ji ublížit, chce ji vlastnit. Jenže Miranda tím ubožákem začne hluboce pohrdat. Prvotina britského autora Johna Fowlese z roku 1963 nyní jako audiokniha. Čtou Jaroslav Plesl a Lucie Pernetová.