Buddhovy večerníčky

/ Tomáš Weiss

Audiokniha je určena především malým dětem, takže každé poselství je sděleno jasně a srozumitelně. Navíc Barbora Hrzánová čte pohádky zasvěceně a s netajeným potěšením, což z audioknihy činí mimořádný počin, který stvrzuje, že slova jsou mocnější než zbraně. Bonusem celého vyprávění je vysvětlení počátků buddhismu

Další články

Rádio Kosmas

Audiem rozkvetlá Dívka ve vlaku

Jsou nahrávky, na kterých je knižní předloha neslaně nemastně přečtená...a tím to končí. A pak jsou audia, která dají knižní předloze další rozměr, vlastně její záměr nějak dotvoří. Jak říká vydavatel Martin Pilař: "Od začátku jsme chtěli tři výrazné herečky, které svým hlasem dodají charakteru postav charisma, přičemž vyprávění oživí a pozvednou." Těmi třemi jsou: Petra Špalková, Tereza Bebarová a Lucie Pernetová.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Lenka Vlasáková jako Jozova Hanule ze Želar

Na Vánoce to budou tři roky, co spisovatelka Květa Legátová v požehnaném věku nedožitých třiadevadesátí let zemřela. Dobře si určitě pamatujete, jaký zájem vzbudila svými knihami, které publikovala v letech 2001 a 2002 - Želary a Jozova Hanule. Ondřej Trojan podle novely Jozova Hanule natočil film s názvem Želary - a tohle zmatení názvů respektuje i současná audio podoba. Filmovou Ańu Geislerovou tu vystřídala Lenka Vlasáková.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

The Best Of laskavého humoru

František Nepil, Jan Kraus, Jan Werich, Jiří Suchý, Jiří Voskovec, Luděk Munzar, Milan Lasica, Miroslav Horníček, Zdeněk Svěrák....a jejich hitovky. Poslechem prošmejděné archivy. Jako ukázku vybírám Přemka Baštýře Zdeňka Svěráka. O chlapíkovi co si vydělával na pití tím, že předstíral svým zmáčeným příchodem do hospod, že venku prší. Laskavě si to poslechněte.