Na okamžik se snad zdá, že by se sen mohl proměnit ve skutečnost

/ Radioservis

Jeden z nejslavnějších textů americké dramatiky získal brzy po svém prvním uvedení (1944) cenu newyorské kritiky, byl několikrát zfilmován a od doby svého vzniku je téměř nepřetržitě inscenován na jevištích po celém světě. Rozhlasová nahrávka z roku 2016. Účinkují Vilma Ciibulková, Ivana Uhlířová, Kajetán Písařovic a Martin Písařík.

Další články

Rádio Kosmas

Salanderová, odkud máš to tetování?

Když už se „dívka s dračím tetováním“ jednou rozhodla zjistit pravdu, nic ji nemůže zastavit – ani islámští radikálové, které rozčílila snahou zachránit z jejich spárů dívku toužící po nezávislosti; ani vězeňský gang, jenž nad ní vyřkl rozsudek smrti; ani její nebezpečné dvojče Camilla; ani lidé, kteří udělají cokoli, aby zakryli rozsah svých pseudovědeckých experimentů vedených pod hlavičkou Registru pro výzkum dědičnosti a prostředí. Lagercrantz a jeho Milénium 5 audio.
 | OneHotBook
Rádio Kosmas

Kosmonaut Jakub Procházka promluvil

Příběh o odhodlání a obětování nabízí posluchači výlet do budoucnosti i do historie, která se, chtě nechtě, opakuje. Někdy musíme odjet velmi daleko, abychom si uvědomili, jak moc nám chybí něčí blízkost. Audiopodoba knihy Jaroslava Kalfaře Kosmonaut z Čech.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Do vody audio je četba deseti hlasy

Načíst dobře knihu je umění. Ale když se podaří rozepsat party textu pro deset hlasů, z audioknihy je rázem poslechové dobrodružství jiné kvality. To přesně se rozhodli ve OneHotBook udělat s novinkou autorky Dívky ve vlaku Pauly Hawkinsové. Jmenuje se Do vody a v hlavní roli je tůň Tonoucích.