Vzpomínka na audio-mistrovství Jiřího Ornesta - Myši Natálie Mooshabrové

/ Tomáš Weiss

Jiří Ornest byl mistr audio četby. Jeho hlas, který můžeme z legendárních nahrávek (např. Zatím dobrý, Proces nebo Cesta) slyšet, je klidný, ale neuspává, je důvěrný, má správnou barvu a temperaturu. I proto vybíráme k připomenutí Velkého Čtvrtku audioknih, který vypukne 2.11., právě ukázku z jeho četby. Tu i ukázky z dalších nahrávek další najedete také na www.audioctvrtek.cz

Další články

Rádio Kosmas

Nejznámější nobelistova kniha k poslechu: Soumrak dne s Janem Vlasákem

Pan Stevens byl celý život loajálním, oddaným, uctivým a pečlivým majordomem na Darlingtonském panství. Jeho pojetí svědomité služby má však za následek hradbu upjatosti, přes kterou si nikdy nedovolil projevit ani ty nejzákladnější city. Kazuo Ishiguro: Soumrak dne. Čte Jan Vlasák.
 | OneHotBook
Rádio Kosmas

Na okamžik se snad zdá, že by se sen mohl proměnit ve skutečnost

Jeden z nejslavnějších textů americké dramatiky získal brzy po svém prvním uvedení (1944) cenu newyorské kritiky, byl několikrát zfilmován a od doby svého vzniku je téměř nepřetržitě inscenován na jevištích po celém světě. Rozhlasová nahrávka z roku 2016. Účinkují Vilma Ciibulková, Ivana Uhlířová, Kajetán Písařovic a Martin Písařík.
 | Radioservis
Rádio Kosmas

Salanderová, odkud máš to tetování?

Když už se „dívka s dračím tetováním“ jednou rozhodla zjistit pravdu, nic ji nemůže zastavit – ani islámští radikálové, které rozčílila snahou zachránit z jejich spárů dívku toužící po nezávislosti; ani vězeňský gang, jenž nad ní vyřkl rozsudek smrti; ani její nebezpečné dvojče Camilla; ani lidé, kteří udělají cokoli, aby zakryli rozsah svých pseudovědeckých experimentů vedených pod hlavičkou Registru pro výzkum dědičnosti a prostředí. Lagercrantz a jeho Milénium 5 audio.