Audio Pejsek a kočička s herci z Dejvického divadla

/ Tomáš Weiss

Textové znění vychází z kritického vydání ve Spisech Josefa Čapka a kromě devíti klasických příběhů obsahuje i povídání Jak pejsek s kočičkou slavili 28. října, které bylo po roce 1948 z politických důvodů vypouštěno. Místo Karla Högera je tu dramatizace v podání herců Dejvického divadla (Trojan, Plesl, Krobot, Čermák, Myšička, Neužil, Kubařová, Krobotová...), místo Čapkových známých obrázků ilustrace výtvarného dua Tomski&Polanski, kteří svou aktuální verzi pojali jako poctu autorovi.

 

Další články

Rádio Kosmas

V ospalém městečku Margrave kdesi v Georgii vypuknou jatka...

Britský spisovatel akčních thrillerů, vlastním jménem Jim Grant, tvoří pod pseudonymem Lee Child. Po dokončení práva na univerzitě pracoval v televizi. Od roku 1977 do roku 1995. Když byl v rámci firemní restrukturalizace propuštěn pro nadbytečnost, rozhodl se psát romány ve stylu amerických thrillerů, jež jsou podle něj „tou nejčistší formou zábavy“. O Jackovi Reacherovi zatím vyšlo česky v nakladatelství BB art 20 knih.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Dramatizace Emmy Jane Austenové na CD

Na rodinném sídle Hartfield, který Emma obývá se svým hypochondrickým otcem, se věnuje nudným činnostem vhodným pro mladou dámu – vyšívá, maluje, navštěvuje chudé, a také pečuje o zdraví pana Woodhouse, což ji vůbec neuspokojuje. S velkým nadšením se rozhodne činit lidi kolem sebe šťastnými. Přesvědčena o vlastní neomylnosti –a s velkou dávkou sebejistoty – ovlivňuje mezilidské vztahy nejen na svém panství.
 | Radioservis
Rádio Kosmas

Někde se pohybuje bezohledný vrah a Wallander je v pátrání stále o krok pozadu

Oslava slunovratu v maskách a kostýmech z osmnáctého století má neslavný konec – trojice mladých lidí, která se jí zúčastnila, je pohřešovaná. V letním klidu policejní stanice se však nikdo příliš neznepokojuje ... Starosti rodičů bere vážně snad jen Wallanderův kolega Svedberg. Když je pak nalezen zavražděný ve svém bytě, začne Kurt Wallander hledat stopy v tajemstvích respektovaného kolegy a mimo jiné najde fotografii okostýmované mládeže.