Zpocený Český ráj to naposlech

/ OneHotBook, Tomáš Weiss

Parta chlapů se pravidelně schází ve staré sauně za městem. Potí svoje těla i duše. Nemají jména, jen indiánské přezdívky. Tady je nikdo neruší, tady se cítí svobodní a mohou být těmi, kým doopravdy jsou. Jejich sebestředný svět rámují tragikomické vzpomínky na minulost i nejistota z vlastní budoucnosti. Radost a smutek mezi kapkami vody. Český ráj. Napsal Jaroslav Rudiš. Načetl Petr Čtvrtníček. Už se také filmuje.

 

Další články

Rádio Kosmas

Napsal Karel Čapek do Lidových novin 25. 9. 1938...

...a Erik Tabery připomenul ve své knize Opuštěná společnost. Modlitba za pravdu je jednak aktuální, druhak nám říká, že lži a korupce, stejně jako občanská naivita a netečnost jsou stálicemi našeho civilizovaného světa a že jsou nesmrtelné, a že před každou dobou stojí znovu to rozhodnutí, jak s těmi trvalkami žít a jak jim vzdorovat.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Nesnese se s Velkou Sestrou

Ať je to ten, nebo ten, vyhoďme ho z kola ven. Legendární kniha Ken Keseyho ožívá pro další čtenáře novým vydáním a audio podobou. McMurphy nezapadá do systému. Je moc živý. Má svojí hlavu. Jeho energie je nakažlivá. Probouzí spíci a ochočeným připomíná divočinu. Taková individua systém nesnáší. Geniální kniha, geniální Formanův film s Jackem Nicholsonem. Audio čte Jiří Zavřel.
 | Tympanum, Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Teta Hana, zákusek a pak taky malé a velké dějiny

Co se vlastně stalo tetě Haně, dříve rázné dívčině a vyhlášené místní krasavici? Je možné nést si v sobě celoživotní vinu za něco, k čemu došlo spíše souhrou náhod a dějinných okolností? V audio verzi knihy Aleny Mornštajnové Hana účinkují Lenka Vlasáková a Tereza Dočkalová.