Nesnese se s Velkou Sestrou

/ Tympanum, Tomáš Weiss

Ať je to ten, nebo ten, vyhoďme ho z kola ven. Legendární kniha Ken Keseyho ožívá pro další čtenáře novým vydáním a audio podobou. McMurphy nezapadá do systému. Je moc živý. Má svojí hlavu. Jeho energie je nakažlivá. Probouzí spíci a ochočeným připomíná divočinu. Taková individua systém nesnáší. Geniální kniha, geniální Formanův film s Jackem Nicholsonem. Audio čte Jiří Zavřel.

Další články

Rádio Kosmas

Teta Hana, zákusek a pak taky malé a velké dějiny

Co se vlastně stalo tetě Haně, dříve rázné dívčině a vyhlášené místní krasavici? Je možné nést si v sobě celoživotní vinu za něco, k čemu došlo spíše souhrou náhod a dějinných okolností? V audio verzi knihy Aleny Mornštajnové Hana účinkují Lenka Vlasáková a Tereza Dočkalová.
 | OneHotBook
Rádio Kosmas

Prožil, napsal a namluvil...a hraje k tomu na kytaru: audio Heryán

Ladislav Heryán je známý salesiánský kněz, biblista a pedagog. Je lidský a otevřený. Toho si hned všimnou jak studenti, tak dělníci, jak křesťané ze zvyku, tak ti věčně na vrchnost nakvašení. Je to v něm všechno hezky namíchané - to civilní i to vznešené, to vnitřní, i to občanské.
 | Tympanum, Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Zamotaný život dvojitého agenta

Ve svém románu Lidský faktor z roku 1978 Graham Greene poněkolikáté zúročil svou životní zkušenost agenta MI6. Za války působil jako její rezident v Sierra Leone a po ní na londýnském ústředí britské špionážní služby pod vedením Kima Philbyho. Ten byl později odhalen jako dvojitý agent.