Prožil, napsal a namluvil...a hraje k tomu na kytaru: audio Heryán

/ Tympanum, Tomáš Weiss

Ladislav Heryán je známý salesiánský kněz, biblista a pedagog. Je lidský a otevřený. Toho si hned všimnou jak studenti, tak dělníci, jak křesťané ze zvyku, tak ti věčně na vrchnost nakvašení. Je to v něm všechno hezky namíchané - to civilní i to vznešené, to vnitřní, i to občanské.

Další články

Rádio Kosmas

Zamotaný život dvojitého agenta

Ve svém románu Lidský faktor z roku 1978 Graham Greene poněkolikáté zúročil svou životní zkušenost agenta MI6. Za války působil jako její rezident v Sierra Leone a po ní na londýnském ústředí britské špionážní služby pod vedením Kima Philbyho. Ten byl později odhalen jako dvojitý agent.
 | Radioservis
Rádio Kosmas

Tympanum - ušní bubínek knih

Audioknihy jsou na vzestupu. Ano,není to čtení, ale poslech. Je to nějaký jiný způsob vnímání a prožívání napsaných textů, ale evidentně jde o jednu z možností současné literatury, jak se dostat k lidem, co se zajímají. Ta možnost meziročně roste např. v USA už šestým rokem dvoucifernými procenty. Tedy - knihy se čím dál víc poslouchají.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Britská kniha roku 2016 jako audio - Nestvůra z Essexu

„Až troufale ambiciózní román – opulentní a fantaskní, divoký Ráj za zahradní brankou (…) trochu duchařina a trochu lekce přírodopisu, trochu romantika a trochu feministické poselství. Tak mě to uchvátilo, že jsem ještě osmačtyřicet hodin po dočtení litovala, že jsem zase zpátky v normálním světě.“ New York Times. V audio verzi účinkuje Kateřina Mendlová Horáčková.