audioPoirot podle Sophie Hannah

/ Tomáš Weiss

Londýn 1930. Hercule Poirot se spokojeně vrací z oběda, když ho před domovními dvěřmi překvapí rozzlobená žena a domáhá se vysvětlení, proč jí detektiv poslal dopis, v němž ji obviňuje z vraždy Barnabase Pandyho, když nikoho toho jména ani nezná. Hercule Poirot netuší, o čem je řeč. Jde snad o nějaký omyl či nejapný vtip? Po 40 letech vrátila Sophie Hannah na literární scénu legendárního belgického detektiva. Její nové příběhy vycházejí ve více jak čtyř desítkách zemí světa. Čte Vasil Fridrich.

Další články

Rádio Kosmas

Pomstít se zkorumpovanému policajtovi

Ruský spisovatel a žurnalista Dmitry Glukhovsky (1979) se věnuje převážně žánru sci-fi a magického realismu. V osmnácti letech uveřejnil na svých webových stránkách prózu Metro 2033. Román celosvětově získal přes 3 miliony čtenářů. V jeho knize Text se neprávem odsouzený mstí policajtovi, co ho dostal na sedm let za mříže. V elektronické komunikaci se za něj vydává - a to i před nařízenými.
 | OneHotBook
Rádio Kosmas

Hotýlek Aleny Mornštajnové čte Jaromír Dulava

Hotel – vlastně spíš hodinový hotýlek –, který pan Leopold Mánes založil v dobách první republiky, nabízel párům potěšení a rozkoš i za protektorátu a dál fungoval také poté, co ho znárodnili komunisté. V šedesátých letech přebírá vedení Václav, vnuk původního majitele, muž bez jasných názorů i charakteru, který obratně proplouvá komunistickým režimem a stále drží rodinný podnik pohromadě. Čte Jaromír Dulava.
 | OneHotBook
Rádio Kosmas

Nesnesitelná lehkost bytí přichází jako audiokniha

„Jsme velmi šťastní, že Milan Kundera svolil právě nám k vydání svého románu jako audioknihy pro český trh. A rádi jsme i za to, že tomuto slavnému dílu světové literatury propůjčil svůj hlas na žádost autora právě Jiří Bartoška, pod režijní taktovkou šéfrežiséra Českého rozhlasu Aleše Vrzáka. Tato konstelace slibuje mimořádný zážitek,“ říká Tomáš Výchopeň, ředitel vydavatelství Tympanum.