Lékař, Súdán a emoce bez hranic

/ Tomáš Weiss

Další text lékaře Tomáše Šebka Africká zima si udržel jednu důležitou kvalitu, které se nedostává knihám řady renomovaných spisovatelů: zachovává emoce. To zdaleka neumí každý: neztrácet při popisech napětí. Tomáš Šebek o sobě tvrdí, že není spisovatel a proč mu to vyvracet, protože on je především skvělý vypravěč. Audio podobu načetl Lukáš Hlavica.

Další články

Rádio Kosmas

Výborně slyšitelný Neviditelný

Jedna z nejsilnějších dramatizací poslední doby vychází na cédéčku - a je to výborné rozhodnutí. Neviditelný se Českému rozhlasu skutečně povedl. Kdo slyšel ve vysílání, nemohl odejít od přijímače a velmi pravděpodobně měl chvílemi husí kůži. Síla audioprožitku v plné intenzitě. Hrají: Petr Lněnička, Klára Suchá, Jaromír Meduna, Libuše Švormová, Eliška Zbranková.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Trhlina do audia

Tribeč – hory nedaleko slovenské Nitry, odkud se nemusíte vrátit. Magické místo, kde se mísí křesťanská a pohanská mystika, se stalo v nedávné historii posledním výletem řady lidí. A kdo se přece jen vrátil, ten o svých zážitcích odmítá mluvit…Trhlinu Jozefa Kariky, jejíž filmové zpracování se stalo kasovním hitem slovenských kin, načetla trojice Josef Kaluža, Norbert Lichý a David Viktora.
 | Radioservis, Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Nechte si přečíst čeho před smrtí nejvíce litujeme

Audiokniha čerpá z osobní zkušenosti autorky, která několik let působila v paliativní péči. Setkání s lidmi, jimž perspektiva blízké smrti naléhavě otevřela palčivá osobní témata a možná trochu pozapomenuté hodnoty, proměnila i její vlastní život. Rozhovory s umírajícími naznačily několik hlavních směrů lítosti – kéž bych měl odvahu žít opravdu podle sebe, ne podle očekávání druhých, kéž bych tolik nepracoval, kéž bych měl odvahu vyjádřit své city...