Stýskání zažehnáno - a pro jistotu natočeno

/ Radioservis

Soňa Červená - jedinečná umělkyně, popsala svůj osud v autobiografickém diptychu Stýskání zakázáno a Stýskání zažehnáno. Její umělecká a životní dráha obsáhla pět kontinentů. Vystoupila ve 113 operních rolích a navíc také v dramatech, jevištních experimentech, ve filmech a v melodramatech, mnohdy vytvořených právě pro ni. Soňa Červená čte osobně a neopakovatelně ze své knihy Stýskání zažehnáno.

Další články

Rádio Kosmas

Terror čili rok 1845 a jak obeplout Ameriku od severu

Erebus a Terror. Dvě lodě britského královského námořnictva, které se roku 1845 vydaly hledat tzv. severozápadní cestu – tedy způsob, jak obeplout Ameriku od severu a dostat se mezi Kanadskými arktickými ostrovy z Atlantiku do Pacifiku. Z dějin už víme, že Franklinova expedice skončila tragicky, ale co se vlastně stalo? Svou verzi událostí líčí druhý kapitán Crozier, velící na lodi Terror.... Dramatizace knihy Dan Simmons Terror se stala absolutním vítězen Audioknihy roku 2018.
 | OneHotBook
Rádio Kosmas

Tobiáš Lolness je sotva dvoumilimetrový kluk

Příběh z Horních větví - s mnoha zápletkami a odbočkami - je metaforickým obrazem našeho světa. Zrcadlí se v něm viditelná i skrytá nebezpečí, která plodí bezohlednost a zaslepenost mocenských struktur a osobních zájmů. Odráží i četná ekologická témata, zabývá se netolerancí a xenofobií i strachem z toho, co nás přesahuje a je mimo hranice naší zkušenosti.
 | Radioservis, Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Obraz dívky se postupně mění v jakýsi stín minulých událostí

V anglické vesnici Gladstone se na Silvestra ztratí nezletilá dívka Rebecca Shawnová. I přes rozsáhlé pátrání nenalezne policie jediné vodítko, co se s ní mohlo stát. Tragická událost rezonuje s životy místních a ani uplývající čas nedokáže umlčet otázky, k čemu ten večer skutečně došlo. Někteří si představují, že dívčino tělo leží na dně jednoho z rezervoárů....Audio podobu psychologického románu Jona McGregora čte Otakar Brousek.