Z nejlepšího táty je najednou ten nejhorší táta na světě?

/ Tympanum

Literární kritici dnes označují Davida Walliamse za nového Roalda Dahla a jeho vypravěčsky brilantní příběhy s překvapivou pointou a černým humorem dávají tomuto označení za pravdu. Jeho knihu Táta za všechny prachy (Bad Dad) načetl Jiří Lábus.

Další články

Rádio Kosmas

Američtí bohové audio

Stín se dostává po třech letech z vězení. Milovaná manželka Laura je po smrti a všechny jeho vyhlídky se rázem smrskly v chladnou prázdnotu. Cestou na pohřeb, v letadle zmítaném bouří, Stína osloví postarší muž jménem Středa a nabídne mu, aby vstoupil do jeho služeb. Knihu Neila Gaimana čte Kajetán Písařovic.
 | Tympanum
Rádio Kosmas

Stýskání zažehnáno - a pro jistotu natočeno

Soňa Červená - jedinečná umělkyně, popsala svůj osud v autobiografickém diptychu Stýskání zakázáno a Stýskání zažehnáno. Její umělecká a životní dráha obsáhla pět kontinentů. Vystoupila ve 113 operních rolích a navíc také v dramatech, jevištních experimentech, ve filmech a v melodramatech, mnohdy vytvořených právě pro ni. Soňa Červená čte osobně a neopakovatelně ze své knihy Stýskání zažehnáno.
 | Radioservis
Rádio Kosmas

Terror čili rok 1845 a jak obeplout Ameriku od severu

Erebus a Terror. Dvě lodě britského královského námořnictva, které se roku 1845 vydaly hledat tzv. severozápadní cestu – tedy způsob, jak obeplout Ameriku od severu a dostat se mezi Kanadskými arktickými ostrovy z Atlantiku do Pacifiku. Z dějin už víme, že Franklinova expedice skončila tragicky, ale co se vlastně stalo? Svou verzi událostí líčí druhý kapitán Crozier, velící na lodi Terror.... Dramatizace knihy Dan Simmons Terror se stala absolutním vítězen Audioknihy roku 2018.