Poslechni si Teorii podivnosti

/ OneHotBook

Vědkyně z Ústavu mezioborových studií člověka, třicátnice Ada Sabová už má leccos za sebou, takže není prosta jistého cynismu, či spíše poučeného sarkastického vnímání světa, lidí kolem i sebe samé. Románu Pavly Horákové byla přiřčena cenu Litera 2019 za prózu. Audio čte Jitka Ježková.

Další články

Rádio Kosmas

Vondruškova Husitské epopej v audio kompletu

Souborné vydání historické ságy Vlastimila Vondrušky obsahuje všechny dosud vydané díly Husitská epopej I. Za časů krále Václava IV., Husitská epopej II. Za časů hejtmana Jana Žižky, Husitská epopej III. Za časů císaře Zikmunda, Husitská epopej IV. Za časů bezvládí, Husitská epopej V. Za časů Ladislava Pohrobka, Husitská epopej VI. Za časů Jiřího z Poděbrad, Husitská epopej VII. Za časů Vladislava Jagellonského. Čte Jan Hyhlík.
 | Tympanum
Rádio Kosmas

Tiché roky Aleny Mornštajnové jako audio

"S moji novou knihou tentokrát vychází i audiokniha. Jakmile byla načtena, vydavatelství mě požádalo, abych si Tiché roky poslechla a zhodnotila, jak se mi zpracování líbí. Moje první myšlenka byla: Zase? Mám poslouchat text, který jsem sama napsala a který znám skoro zpaměti? A pak jsem si pustila prolog, první kapitolu a druhou… a hlasy interpretů mě vtáhly do děje a okouzlily natolik, že jsem si audioknihu poslechla celou."
 | OneHotBook
Rádio Kosmas

Moje matka Marlene Dietrichová audio

Odolal jí jen málokdo. V roce 1930 okouzlila celý svět svou rolí varietní zpěvačky Loly ve filmu Modrý anděl. Jaký byl ale její skutečný život? Nebývale otevřené odpovědi na tyto otázky dává vzpomínková kniha, kterou napsala její dcera Maria Riva. Čtou Jana Stryková, Vilma Cibulková, Ivan Řezáč a Ester Valtrová.