Na dotek Petra Viziny - podcast Aktualne.cz, hostem Jiří Hájíček

/ Petr Vizina, Aktualne.cz

"Měl to být banální příběh. Chlap si najde jinou, o pětadvacet let mladší, a jeho žena neví, jak se s touhle červenou knihovnou vypořádat," říká autor povídek a románů z jihočeského venkova o své novince. Nazval ji Plachetnice na vinětách a původně ji plánoval jako literátský román. Podcast Aktualně.cz byl natočen za podpory Kosmasu.

Další články

Rádio Kosmas

Na dotek Petra Viziny - podcast Aktualne.cz, hostem tolkienolog Pavel Hošek

Český religionista a profesor evangelické teologie Pavel Hošek ve své knize Sloužím Tajemnému ohni rekapituluje Tolkienův ne vždy šťastný život a zkoumá, odkud se vzal svět, který Tolkien pro sebe a své čtenáře stvořil. "Fantazie zůstává lidským právem: tvoříme podle své míry a nepůvodně, neboť jsme sami stvořeni: a nejen stvořeni, nýbrž stvořeni k obrazu Tvůrce," cituje Pavel Hošek Tolkienova slova.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Na dotek Petra Viziny - podcast Aktualne.cz, hostem Antonín Kratochvíl

Rozhovor Petra Viziny s fotografem Antonínem Kratochvílem o nočních můrách, hněvu uprchlíka i aféře, při které se ho nikdo z kolegů nezastal.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Megafon - podcast o knižním světě: Petr Fischer, Oldřich Vágner a kniha Dejte lidem peníze

Další Megafon, čili podcast o knižním světě, který připravuje Kosmas, přizval k rozhovoru kulturního publicistu a společenského komentátora Petra Fischera a vedoucího redaktora populárně naučné edice Arga Crossover. V podcastu uslyšíte debatu nad knihou Dejte lidem peníze od americké autorky Annie Lowreyové. Je o nepodmíněném základním příjmu a právě vyšla v překladu Michala Šašmy