Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny Michael Žantovský

/ Aktualne.cz, Petr Vizina

"V pekle je zvláštní místo pro ženy, které nepodporují jiné ženy," řekla Madeleine Albrightová během primárek americké Demokratické strany v roce 2016. Tehdy proti sobě stáli dva prezidentští kandidáti: Hillary Clintonová a Bernie Sanders. V knize Peklo a jiné destinace Albrightová popisuje dobu poté, co opustila vrcholnou politickou funkci.

Další články

Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Petra Viziny na Aktualne.cz: hosty Pavel Kosatík a Jaroslav Veis

Sto let už patří do našeho slovníku pojem robot. Prvně jej použil Karel Čapek ve své divadelní hře R.U.R. Povídkový soubor, do něhož krom hostů dnešního podcastu přispěli britský satirik Ben Aaronovitch, rabín Karol Sidon pod pseudonymem Chaim Cigan, Vilma Kadlečková nebo Petr Stančík, vydá nakladatelství Argo a je poctou Čapkově představivosti. Jeho vizionářskému vhledu i vynalézavosti, díky níž slovo robot obohatilo světové lexikum.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Megafon - podcast Kosmasu: hostem Zbigniew Czendlik

V dalším podcastu byl zpovídán populární katolický farář Zbigniew Czendlik, kterému právě vyšla v Argu další kniha rozhovorů se známými osobnostmi nazvaná Uchem jehly 2. Jak si Czendlik vybírá hosty a co všechno se za deset let natáčení televizního pořadu dozvěděl?
 | Richard Klíčník, Argo
Rádio Kosmas

Na dotek Petra Viziny - podcast Aktualne.cz, hostem Mariusz Szczygiel

Sotva bychom našli jiného zahraničního pozorovatele, který Čechům dokáže tak dobře odhalovat fascinující příběhy, jež máme přímo před očima - a právě pro tu blízkost je často přehlížíme. Literární senzací se tak stal Szczygiełův Gottland (2007), reportážní kniha, která vypráví o herečce Lídě Baarové, sochaři Otakaru Švecovi - autorovi Stalinova pomníku na Letné - nebo o nejslavnějším českém zpěvákovi, jehož jméno dalo přezdívku celé zemi.