Megafon - podcast Kosmasu s Václavem Cílkem o jeho nové knize Jak přejít řeku

/ Tomáš Weiss, studio Soundguru

Svými knihami a veřejným vystupováním se u nás stal od začátku 21. století jedním z mála hlasů, který byl schopný zaujmout širší veřejnost úvahami o vztahu lidí a krajiny. Jeho tématem je živá a neživá příroda a její vztahy s civilizovaným člověkem. V rámci Velkého knižního čtvrtku 2020 mu vychází kniha Jak překročit řeku. Hostem nového Megafonu byl Václav Cílek.

Další články

Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny Michael Žantovský

"V pekle je zvláštní místo pro ženy, které nepodporují jiné ženy," řekla Madeleine Albrightová během primárek americké Demokratické strany v roce 2016. Tehdy proti sobě stáli dva prezidentští kandidáti: Hillary Clintonová a Bernie Sanders. V knize Peklo a jiné destinace Albrightová popisuje dobu poté, co opustila vrcholnou politickou funkci.
 | Aktualne.cz, Petr Vizina
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Petra Viziny na Aktualne.cz: hosty Pavel Kosatík a Jaroslav Veis

Sto let už patří do našeho slovníku pojem robot. Prvně jej použil Karel Čapek ve své divadelní hře R.U.R. Povídkový soubor, do něhož krom hostů dnešního podcastu přispěli britský satirik Ben Aaronovitch, rabín Karol Sidon pod pseudonymem Chaim Cigan, Vilma Kadlečková nebo Petr Stančík, vydá nakladatelství Argo a je poctou Čapkově představivosti. Jeho vizionářskému vhledu i vynalézavosti, díky níž slovo robot obohatilo světové lexikum.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Megafon - podcast Kosmasu: hostem Zbigniew Czendlik

V dalším podcastu byl zpovídán populární katolický farář Zbigniew Czendlik, kterému právě vyšla v Argu další kniha rozhovorů se známými osobnostmi nazvaná Uchem jehly 2. Jak si Czendlik vybírá hosty a co všechno se za deset let natáčení televizního pořadu dozvěděl?