Megafon - podcast o knižních novinkách v době virové 3. - Ellison, Eco, Giono, Svahilec a další

/ Tomáš Weiss, studio Soundguru

Vánoce se blíží a bohužel není úplně jasné, kdy vláda uvolní hygienická opatření tak, aby se mohly otevřít knihkupectví a čtenáři si v nich mohli prohlédnout novinky, které pro ně nakladatelství přichystala. Doufáme ale, že i podcastové upozornění na knižní novinky pomůže nakonec dát dohromady ty správné čtenáře s těmi správnými knihami.

Další články

Rádio Kosmas

Megafon - Knižní novinky z doby virové II. - 7 tipů ze začátku listopadu 2020

Kvůli viru zavřená knihkupectví a přitom stále vycházející knižní tituly, chystané do předvánočního času – to je pro knižní svět obrovsky nepříjemná situace. Jenže zatímco se zavřenými knihkupectvími toho knihkupci a nakladatelé moc nezmůžou, o nových knihách je možné dát čtenářům alespoň částečně vědět. Snad třeba i takové podcastové upozornění pomůže nakonec dát dohromady ty správné čtenáře s těmi správnými knihami.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Megafon - Knižní novinky doby virové I. - k novým knihám zve Saša Rašilov

V době virové se bohužel dějí nejrůznější nepříjemnosti. Do izolace se dostávají nejen lidé, ale i knihy. Stejně jako na jaře jsou opět zavřena knihkupectví. Nakladatelé ale nachystali na podzim a na Vánoce tituly, které vám budeme v našich výběrech postupně týden co týden představovat.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Na cestě s Milošem Doležalem - reportážní podcast Aktualne.cz, Milada Horáková

Před říšským tribunálem stála během války úplně sama. Přesto se dokázala obhájit a místo požadovaného provazu ji za protinacistické aktivity nakonec odsoudili k osmi letům žaláře. Doma od vlastních takovou šanci nedostala. Čeští komunisté nad ní po obludném divadle vynesli předem připravený ortel smrti. Miladu Horákovou zavraždili před 70 roky.