Megafon - Knižní novinky doby virové I. - k novým knihám zve Saša Rašilov

/ Tomáš Weiss, studio Soundguru

V době virové se bohužel dějí nejrůznější nepříjemnosti. Do izolace se dostávají nejen lidé, ale i knihy. Stejně jako na jaře jsou opět zavřena knihkupectví. Nakladatelé ale nachystali na podzim a na Vánoce tituly, které vám budeme v našich výběrech postupně týden co týden představovat.

Další články

Rádio Kosmas

Na cestě s Milošem Doležalem - reportážní podcast Aktualne.cz, Milada Horáková

Před říšským tribunálem stála během války úplně sama. Přesto se dokázala obhájit a místo požadovaného provazu ji za protinacistické aktivity nakonec odsoudili k osmi letům žaláře. Doma od vlastních takovou šanci nedostala. Čeští komunisté nad ní po obludném divadle vynesli předem připravený ortel smrti. Miladu Horákovou zavraždili před 70 roky.
 | Miloš Doležal - Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Na cestě s Milošem Doležalem - reportážní podcast Aktualne.cz, Velbloudice Pepita

"To exotické zvíře, které se mi v květnu 1945 objevilo pod oknem jako zázračný symbol míru, jako má dvouhrbá holubice, dokonale překrylo mé vnímání historie," píše ve svých pamětech režisér Miloš Forman. Dává tak vzpomenout na unikátní akci, která se na našem území odehrála přesně před 75 roky.
 | Miloš Doležal - Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Na cestě s Milošem Doležalem - reportážní podcast Aktualne.cz, díl první: P. Josef Toufar

Přesně před 70 roky komunisté umučili číhošťského faráře Josefa Toufara. Na následky bezbřehého týrání zemřel 25. února 1950. Podcast Miloše Doležala přináší unikátní svědectví tří lidí, kteří se do knězovy blízkosti dostali v nejtěžších chvílích jeho života.