Na dotek - podcast Aktualne.cz, hostem Vojtěch Kolman

/ Petr Vizina, Aktualne.cz

"Filozofie má, podobně jako humor, překvapit. I když určitě ne za každou cenu, měla by překvapit plodně," rýsuje docent staroslavné Univerzity Karlovy Vojtěch Kolman spojnici mezi myšlením a vtipem. Tedy mezi dvěma světy, které se protnuly v jeho nové knize nazvané Noc, v níž se pořádají medvědí hony na zajíce.

Další články

Rádio Kosmas

Megafon - podcast o knize Bican proti Hitlerovi se Zdeňkem Zikmundem

Pracoval v diplomatických službách a svoje studia žurnalistiky pravidelně zhodnocuje nejen jako tiskový mluvčí (v současnosti Svazu ledního hokeje), ale také jako autor několika knih. Jako červená nit se jimi táhne spojení nejpopulárnějšího sportu planety s historií a společností. Teď mu v rámci Velkého knižního čtvrtku vyšla téměř sedmisetstránková objevná kniha o kopané na území Protektorátu.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Megafon - s Josefem Formánkem o jeho Knize o tichu

Rodák z Ústí nad Labem projel hodně zemí světa. Už v roce 1992 spoluzaložil cestovatelský časopis Koktejl. Nejvíc se toho ale prý naučil od domorodců na indonézském ostrově Siberut. Vysmekl se na poslední chvíli démonu alkoholu a užívá si abstinenci jako novou příležitost. Jeho knihy se opakovaně stávají bestsellery. Ta osmá s názvem Kniha o tichu vychází v rámci Velkého knižního čtvrtku - podzim 2020. Víc v rozhovoru s Terezou Vereckou
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Megafon - podcast Kosmasu s Michaelou Hoškovou o knize Matěj maluje mapy

Michaela Hošková přerušila kvůli péči o syna, postiženého poruchou autistického spektra, kariéru. Před časem založili spolu s manželem designovou společnost Maappi, která nabízí oblečení a další výrobky spojené s Matějovými mapami. Jakými mapami? Matěj má fenomenální paměť na trasy městské hromadné dopravy u nás i v zahraničí. Nejraději ze všeho sedí a maluje je. Kniha Matěj maluje mapy vychází v rámci Velkého knižního čtvrtku. Rozhovor moderuje Tereza Verecká.