Megafon - 5. podcast o knižních novinkách v době virové - mimo jiné nová Soukupová a prof. Snyder

/ Tomáš Weiss, studio Soundguru

Ne ne, listopad neznamená, že knihy pelichají a ze hřbetu se jim uvolňují tiskové archy. Právě naopak – listopad je knižní měsíc par excellence. Knihy se derou z nakladatelství ven a dožadují se vaší pozornosti. Tak jako třeba novinka Petry Soukupové, stejně jako kniha o nemocné Americe od Timothyho Snydera. Dnešní podcast je o 6 nových knihách - a v závěru jako bonus nabídneme ukázku z čerstvé audioknihy Nabroušených pohádek Miloše Macourka.

Další články

Rádio Kosmas

Megafon - podcast o knižních novinkách v době virové 4. - Mexikopedie, Vlastníci, dokončení Prašiny a další

V dalším podcastu o knižních novinkách jsme z těch listopadových vybrali Mexikopedii, rozhovor Palán - Konvalinka, esej Bernarda Henriho Levyho Virus, ze kterého šílíme a taky třeba poslední díl Prašiny (i s audio ukázkou ) nebo info o knižní podobě divadelního představení a filmu Vlastníci.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Megafon - podcast o knižních novinkách v době virové 3. - Ellison, Eco, Giono, Svahilec a další

Vánoce se blíží a bohužel není úplně jasné, kdy vláda uvolní hygienická opatření tak, aby se mohly otevřít knihkupectví a čtenáři si v nich mohli prohlédnout novinky, které pro ně nakladatelství přichystala. Doufáme ale, že i podcastové upozornění na knižní novinky pomůže nakonec dát dohromady ty správné čtenáře s těmi správnými knihami.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Megafon - Knižní novinky z doby virové II. - 7 tipů ze začátku listopadu 2020

Kvůli viru zavřená knihkupectví a přitom stále vycházející knižní tituly, chystané do předvánočního času – to je pro knižní svět obrovsky nepříjemná situace. Jenže zatímco se zavřenými knihkupectvími toho knihkupci a nakladatelé moc nezmůžou, o nových knihách je možné dát čtenářům alespoň částečně vědět. Snad třeba i takové podcastové upozornění pomůže nakonec dát dohromady ty správné čtenáře s těmi správnými knihami.