Megafon - podcast: knižní novinky v adventu - Neil Gaiman, Miloš Doležal, Ursula Le Guinová a další

/ Tomáš Weiss, studio Soundguru

Jsme tady s novou várkou předvánočních novinek. Další přeložený Neil Gaiman, tři osudy z konce protektorátu popsané Milošem Doležalem, komiks o skautingu nebo například první český výbor z povídek Ursuly Le Guinové. Sedm našich tipů je pouhým zlomkem toho, co se v současné době na čtenáře z nakladatelství vyvalilo.

Další články

Rádio Kosmas

Megafon - knižní novinky z doby virové 6. - Wohlleben. Katja Kettu, Borges a další

Je tady další knižní servis. Novinky se na vás v posledních týdnech valí jedna za druhou, takže by čtenář mohl zpanikařit. Snad vám podcastem pomůžeme v lepší orientaci. Tentokrát upozorníme například novu knihu autora Tajného života stromů, na povídkovou knihu, kde se sešlo 30 současných českých autorů nebo na grafický román Brloh. A v závěru nabídneme ukázku z Lišky Bystroušky, kterou načetl Arnošt Goldflam.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Megafon - 5. podcast o knižních novinkách v době virové - mimo jiné nová Soukupová a prof. Snyder

Ne ne, listopad neznamená, že knihy pelichají a ze hřbetu se jim uvolňují tiskové archy. Právě naopak – listopad je knižní měsíc par excellence. Knihy se derou z nakladatelství ven a dožadují se vaší pozornosti. Tak jako třeba novinka Petry Soukupové, stejně jako kniha o nemocné Americe od Timothyho Snydera. Dnešní podcast je o 6 nových knihách - a v závěru jako bonus nabídneme ukázku z čerstvé audioknihy Nabroušených pohádek Miloše Macourka.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Megafon - podcast o knižních novinkách v době virové 4. - Mexikopedie, Vlastníci, dokončení Prašiny a další

V dalším podcastu o knižních novinkách jsme z těch listopadových vybrali Mexikopedii, rozhovor Palán - Konvalinka, esej Bernarda Henriho Levyho Virus, ze kterého šílíme a taky třeba poslední díl Prašiny (i s audio ukázkou ) nebo info o knižní podobě divadelního představení a filmu Vlastníci.