Megafon - knižní novinky - nový Červenák, Thoreau a jeho Deník, Ouředník očima zahraničí atd.

/ Tomáš Weiss, studio Soundguru

V našem výběru najdete novinku Juraje Červenáka Anděl v podsvětí, dále příběh, který vypráví vdova, žijící v bytě se svoji lesbickou dcerou a její přítelkyní, text Martina Bubera o tom, co je a co není utopie, zahraniční pohled na tvorbu Patrika Ouředníka, ale také Goetha nebo Thoreaua.

Další články

Rádio Kosmas

Megafon - o knižních novinkách - Tři králové, Franz Kafka, revoluce rostlin a další

Přijměte na začátku roku 2021 několik informací o knižních novinkách, se kterými se dá zahájit váš další čtenářský rok. Nabídneme vám mimo jiné román o protektorátní statečnosti Tří králů, 99 odhalení o životě Franze Kafky, knihu o revoluci rostlin a dvě ukázky – jednu z nové básnické sbírky Milana Ohniska, druhou z audio podoby knižního rozhovoru mezi Alešem Palánem a biochemikem Janem Konvalinkou.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Megafon - podcast o knižních novinkách v době virové 8. - Richard Powers, životopis Mussoliniho nebo dark web

Poslední letošní informaci o knižních novinkách věnujeme opět několika titulům, na které bychom v záplavě ostatních rádi upozornili. Např. ten první má nevánoční název Poslední léto ve městě, další se zabývá budoucností kapitalismu a s jednou knihou můžete dokonce nahlédnout do hlubin dark netu.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Megafon - podcast: knižní novinky v adventu - Neil Gaiman, Miloš Doležal, Ursula Le Guinová a další

Jsme tady s novou várkou předvánočních novinek. Další přeložený Neil Gaiman, tři osudy z konce protektorátu popsané Milošem Doležalem, komiks o skautingu nebo například první český výbor z povídek Ursuly Le Guinové. Sedm našich tipů je pouhým zlomkem toho, co se v současné době na čtenáře z nakladatelství vyvalilo.