Megafon - podcast o knižních novinkách - markýz de Sade, Alice Munro, Napoleon, Magor.....

/ Tomáš Weiss, studio Soundguru

Tentokrát nabízíme mimo jiné humoristický pohled do americké nemocnice, povídky markýze de Sade nebo kanadské nobelistky Alice Munroové, ale také Napoleonovo vzpomínání. Čeká vás i audioukázka z Orwellových esejů.

Další články

Rádio Kosmas

Megafon - knižní novinky leden 2021 - Šikmý kostel, díl 2., Desatero smyslů, postapo Bídné roky...

Na konci ledna 2021 vás chceme upozornit na několik zajímavých titulů, které spatřily světlo světa v posledních dnech. Co vás mimo jiné čeká? Druhý díl Šikmého kostela od Karin Lednické, Desatero smyslů, čili text o zajímavostech lidského a zvířecího poznávání, první díl postapokalyptického románu Bídné roky, nové vydání rozhovoru s filozofkou Annou Hogenovou nebo ukázka z poémy slovesného výtržníka Ropse-Tůmy s poetickým názvem Putin.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Megafon - knižní novinky - nový Červenák, Thoreau a jeho Deník, Ouředník očima zahraničí atd.

V našem výběru najdete novinku Juraje Červenáka Anděl v podsvětí, dále příběh, který vypráví vdova, žijící v bytě se svoji lesbickou dcerou a její přítelkyní, text Martina Bubera o tom, co je a co není utopie, zahraniční pohled na tvorbu Patrika Ouředníka, ale také Goetha nebo Thoreaua.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Megafon - o knižních novinkách - Tři králové, Franz Kafka, revoluce rostlin a další

Přijměte na začátku roku 2021 několik informací o knižních novinkách, se kterými se dá zahájit váš další čtenářský rok. Nabídneme vám mimo jiné román o protektorátní statečnosti Tří králů, 99 odhalení o životě Franze Kafky, knihu o revoluci rostlin a dvě ukázky – jednu z nové básnické sbírky Milana Ohniska, druhou z audio podoby knižního rozhovoru mezi Alešem Palánem a biochemikem Janem Konvalinkou.