Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny Lenka Elbe

/ Petr Vizina, Aktualne.cz

Se spisovatelkou Lenkou Elbe o jejím debutovém románu Uranova, vězněném dědečkovi a také o tečce za 50. lety. Románu, v němž hrají roli fantaskní prvky jako živosliz a mrtvosliz nebo lidé, kteří neumírají, se odehrává v Jáchymově. Tedy ve městě, kde v historii zabíjel i léčil uran. Dal tu vzniknout lázním i lágrům.

 

Další články

Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny Tereza Límanová

Se spisovatelkou Terezou Límanovou o nárocích matky na dceru, pocitu viny, který má kvůli tomu, že studovala za komunismu, či obraně buržoazních tradic během normalizace.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny Martin Nodl

Nejnovější kniha, kterou Martin Nodl připravil v historické řadě nakladatelství Argo k vydání, nese trudný název Mor, flagelanti a vraždění Židů. V druhé polovině osmdesátých let ji ve švýcarské Basileji napsal český exulant František Graus.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny Kateřina Tučková

Bílá Voda je název připravovaného nového románu, v němž jeho autorka Kateřina Tučková vychází ze studia pramenů i svědectví pamětníků o komunistické likvidaci ženských řeholních společenství, nazvanou Akce Ř. Po zavření mužských klášterů a uvěznění mnichů v rámci takzvané Akce K přišly na řadu řeholnice. Rozehnání, převýchova, vězení a jiná trápení.