Megafon - knižní novinky květen 2021: Rusko 1917, Zimbardo, Toyen, Ligotti....

/ Tomáš Weiss, studio Soundguru

Vítejte po týdnu opět mezi novými knihami. Podíváme se například na ruskou katastrofu 1917, na rozhovor s psychologem Zimbardem, na životopisnou prózu o Toyean, na první českou sbírku hororů Thomase Ligottiho a také na Vřeteno, fantaskní dystopii upředenou Jakubem Königem alias Kittchenem.

Další články

Rádio Kosmas

Megafon - knižní novinky květen 2021 - Leila Slimani, Kvantechismus, Dylan 80...

Vítejte po týdnu opět mezi novými knihami. Podíváme se celkem na sedm textů - mimo jiné na novinku Leily Slimani, na Kvantechismus nebo na příběh Pravomila Raichla, který zpracoval Petr Stančík a který můžete znát z filmu Staříci. Kniha No Direction Home nám připomene blížící se osmdesátiny Boba Dylana - a v závěru vás čeká opět ukázka z audioknihy – tentokrát Bohumil Hrabal a jeho Slavnosti sněženek.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Megafon - knižní novinky květen 2021: Říhová, Janssonová, Nevrlý, audioPalán...

Vítejte opět mezi novými knihami. První zpráva je logicky tahle: knihkupectví mají otevřeno. A najdete v nich např. I novinku Zuzany Říhové Cestou špendlíků nebo jehel, další mumínkovský příběh Tove Janssonové, knihu o vlcích, knihu o klášterech, nové vydání knihy Miroslava Nevrlého a audio ukázku z knihy Aleše Palána Nevidím ani tmu.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Megafon - knižní novinky květen 2021: Hussar 0 TU, Leonard Cohen, rozhovory Beton a hlína atd....

Vítejte opět mezi novými knihami. Dozvíte se mimo jiné o českém sci-fi debutu, o textech Leonarda Cohena, o slavných doktorech neurologie nebo o tom, jak se v betonové džungli města dá chránit příroda. A na závěr ukázka z Farmy zvířat, kterou načetl Petr Čtvrtníček.