Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny Petra Hůlová

/ Petr Vizina, Aktualne.cz

Vůbec poprvé Petra Hůlová píše nejen o dětech, ale i pro děti. Ve vyprávění nazvaném Liščí oči, které právě vydalo Argo a jež v sobotu představí na veletrhu Svět knihy, se dva sourozenci strojem času vracejí do doby, kdy bylo jejich dědovi a babičce kolem dvaceti a Československo prožívalo šok ze sovětské okupace.

Další články

Rádio Kosmas

Megafon - podcast Kosmasu s Jáchymem Topolem o jeho knize sebraných zhudebněných textů

První jeho text zhudebnil v roce 1979 jeho bratr Filip. Autorovi bylo tehdy 17 let a ten kus se jmenoval Psí vojáci. Podle jeho slov ho napsal ovlivněný Pavlem Zajíčkem, Ginsbergovým Kvílením, ale také indiánskou a rytířskou romantikou. Přestože se nikdy nevydával za textaře, teď mu v rámci jeho Sebraných spisů vychází v nakladatelství Torst souborná kniha jeho zhudebněné poezie s názvem Udržuj svou ledničku plnou a má něco kolem stovky položek. Hostem Megafonu je tentokrát Jáchym Topol.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Megafon - podcast Kosmasu s grafologem a psychoterapeutem Janem Jeřábkem

Před lety si nechal vypracovat rozbor rukopisu a zaskočilo ho, kolik informací se o sobě dozvěděl. O té doby se stal nejen předsedou České grafologické komory, ale také psychoterapeutem. A také autorem tří knih - Grafologie - víc než diagnostika a nově také Grafologie a všímavost a Všímavost proti snížení stresu. Hostem Megafonu je Jan Jeřábek.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny Stanislav Komárek

S biologem a filozofem Stanislavem Komárkem o šťourání klackem do zvířat i politiků, kráse prostřednosti, vztazích na dálku a Darwinově genialitě.