Na dotek - podcast Aktualne.cz, host Marek Technik

/ Petr Vizina, Aktualne.cz

Románový debut autora, který si říká Marek Technik, je příspěvkem do debaty o českém "něcismu". Tedy o představě, že i když se všechna náboženství nejspíš mýlí, stejně nad námi "něco musí být". Zda to dokáže odhalit takzvaný "zdravý selský rozum", další stálice českého myšlení, je jednou z otázek, na niž kniha hledá odpověď.

 

Další články

Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualne.cz, host David Jakš

"Býval jsem opatrný, aby si lidé neřekli, že jsem se zbláznil, ale teď už to netajím. Ve středním Vietnamu mám intenzivní pocit, jako bych tam už kdysi dávno žil," říká novinář David Jakš, kterému právě vychází kniha o Asii.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualne.cz, host Alice Horáčková

"Praděda byl německý pytlák, kšeftman s textilem, a vzal si Češku. Po nástupu Konrada Henleina se stal nacistou. On a jeho bratři byli v roce 1945 odsunuti. Můj děda si změnil jméno a mohl tu zůstat," vypráví novinářka a spisovatelka Alice Horáčková. Na půdorysu historie své česko-německé rodiny z Benecka v Krkonoších vystavěla román Rozpůlený dům.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Megafon - podcast Kosmasu s MUDr. Hanou Krejčí o diabetu a low carb dietě

MUDr. Hana Krejčí, Ph.D. působí jako lékařka v oboru vnitřního lékařství a diabetologie. Specializuje se zejména na výživu, nové technologie v léčbě cukrovky a také na problematiku diabetu v těhotenství. Pracuje ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze a působí také v Diabetologickém centru 3. interní kliniky a navíc vyučuje mediky a nutričních terapeuty. I některé z jejích koníčků se, ne náhodou, snoubí s její profesí – například velmi ráda vaří. Rozhovor s ní vede Radka Potměšilová.