Na dotek - podcast Aktualne.cz, host Filip Ostrowski, nakladatelství Absynt

/ Petr Vizina, Aktualne.cz

"Nebáli jsme se excelových tabulek. Ani toho, že o knize budeme mluvit jako o produktu," vzpomíná Filip Ostrowski s úsměvem na dobu před sedmi roky, kdy s Jurajem Koudelou založil nakladatelství Absynt. Od té doby spolu česky i slovensky publikují literární reportáže z celého světa, převážně od polských autorů a autorek.

Další články

Rádio Kosmas

Megafon - s Jozefem Karikou o Trhlině, Propasti, Smršti, ale i o Hladu a Žízni

Nejprve psal knihy o magii a okultismu. Pro budoucího autora temných knih to vůbec nebyla špatná průprava. K většímu počtu čtenářů prorazil s knihami o slovenských mafiánech. Stal se několikrát nejprodávanějším autorem Slovenska. V roce 2014 otevřel ve své tvorbě dveře mystickým thrillerům a hororům. S knihou Trhlina se v roce 2017 definitivně prosadil se svými českými překlady v našich knihkupectvích. Hostem dnešního Megafonu je slovenský spisovatel Jozef Karika.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualne.cz, host Marek Technik

Románový debut autora, který si říká Marek Technik, je příspěvkem do debaty o českém "něcismu". Tedy o představě, že i když se všechna náboženství nejspíš mýlí, stejně nad námi "něco musí být". Zda to dokáže odhalit takzvaný "zdravý selský rozum", další stálice českého myšlení, je jednou z otázek, na niž kniha hledá odpověď.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualne.cz, host David Jakš

"Býval jsem opatrný, aby si lidé neřekli, že jsem se zbláznil, ale teď už to netajím. Ve středním Vietnamu mám intenzivní pocit, jako bych tam už kdysi dávno žil," říká novinář David Jakš, kterému právě vychází kniha o Asii.