Megafon - o práci knižních redaktorů s Jakubem Sedláčkem

/ Tomáš Weiss, studio Soundguru

Každému, kdo drží v ruce knihu, je jasné, že nespadla z nebe. Tak jako se čtenář neobejde bez autora, neobejde se žádný autor bez redakční práce. Na to, jak je to práce kvalifikovaná a nepostradatelná, je vlastně hodně anonymní. Proto je dnešním hostem podcastu Megafon šéfredaktor nakladatelství Paseka Jakub Sedláček, který inicioval a sestavil knihu Neviditelné řemeslo, která práci redaktorů jejich vlastními slovy zájemcům přibližuje.

Další články

Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualne.cz, host Lenka Horňáková - Civade

Česko-francouzská spisovatelka Lenka Horňáková-Civade popisuje fiktivní setkání dvou géniů evropské renesance, pobělohorského exulanta z Čech Jana Amose Komenského a nizozemského malíře Rembrandta van Rijna. Její francouzsky napsaný román Amsterodamské vigilie právě česky vydalo Argo. Autorka nyní píše scénář k filmu režiséra Václava Kadrnky, jehož hlavní postavou bude rovněž Komenský.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Megafon - s Michalem Pařízkem o hudebním multižánrovém časopisu Fullmoon

Tentokrát se budeme bavit o Fullmoonu. Ani ne tak o dorůstání měsíce nebo španělském extra panenském olivovém oleji, ale o multižánrovém hudebním časopisu. Ten vznikl v roce 2010 a v říjnu se dočkal svého 150. čísla. Proto dostal do studia Megafonu pozvání šéfredaktor Michal Pařízek.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualne.cz, host Alexej Sevruk

„Byla hodná jako většina babiček a jmenovala se Marie. Celý život strávila na Ukrajině, přitom věděla, že má otce Čecha z Berouna. Ke konci života se přestěhovala do Čech,“ popisuje Alexej Sevruk postavu, které se stala předlohou jeho románu Evropanka.