Megafon - s Michaelou Keroušovou o jejím prozaickém debutu Dvě sovy v nízkém letu

/ Tomáš Weiss, studio Soundguru

Míša Keroušová byla v roce 2012 nominovaná na Cenu Jiřího Ortena za básnickou sbírku Nemístnosti. Dvě sovy v nízkém letu jsou její prvotina prozaická a letos ji vydalo Argo. Snová, hravá, plná situační poezie. Mimo trendy, mimo kulturní války. Klasická Míša, vždycky tak trochu mimo čas a prostor.

Další články

Rádio Kosmas

Megafon - podcast Kosmasu, hostem ředitel veletrhu Svět knihy Radovan Auer

Ředitel mezinárodního knižního veletrhu a festivalu Svět knihy Radovan Auer je už, dalo by se říct, tradičním hostem Megafonu. A protože letošní, už 29. ročník, se koná od 23. do 26 května, byl opět čas pozvat ho do studia. Jak běží přípravy, co hosté, jaký program a co je připraveno pro návštěvníky – na to se zkusíme pro vás doptat.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Megafon - podcast s autory knihy Jehovista Vojtěchem Domlátilem a Ivanem Sobičkou

Na obálce knihy je sice uveden autor jeden, ale jde o pseudonym dvojice autorů. Proč krycí jméno, jestli psali knihu opravdu ve dvou a proč se rozhodli napsat román o praxi Svědků Jehovových? A jaká jsou hledání a tápání, která zažívají jejich hrdinové díky příslušnosti k téhle církevní organizaci?
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualne.cz, host Martin Chadima

Duchovnímu Církve československé husitské Martinu Chadimovi přišlo, že současné historické romány jdou trochu po povrchu. „Buď jsou to čisté fantasy bez reálného podkladu, nebo byly napsané hantýrkou 21. století, kde spolu lidé mluví jako v tramvaji, jen mají historická jména. To mi vadilo,“ vysvětluje, co ho přimělo sepsat historickou prózu Poslední kacíř.