15 let Kosmasu (a trochu prehistorie)

/ Tomáš Weiss

Je 17. května a leje. Nezávisle na počasí má ale právě dnes Kosmas narozeniny. Sloučením distribucí Maťa a Kolportér vznikl v roce 1999. Od 17. do 26. května je na e-shopu oslavová sleva 20%.

 

Další články

TV Kosmas

Vysněný život Ernesta G. uvedený autorem v Praze

Francouz z Klubu nenapravitelných optimistů se v nové knize utkal s komunistickým Československem a tak trochu i s kubánským léčitelem Che Guevarou. 17. května představí knihu osobně na pražském veletrhu Svět knihy.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Zfilmovaná Divergence

Divergnce, Rezistence, Aliance...jak se to rýmuje. Další ze sérií příběhů z nedaleké neveselé budoucnosti, která se stala v anglo-americkém světě bestsellerem. Úspěšná kniha Veronicy Rothové svedla k filmování a úspěch filmu zase k většímu zájmu o knihu. Takhle se na věc musí!
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

To je Miroslav Šašek

Miroslav Šašek (1916 - 1980), knižní grafik a ilustrátor, je jedním z těch umělců, kterého komunismus vyhnal z domova, ale ve světě se jeho talent a píle prosadily. Po 65 letech se dílo Jaroslava Šaška postupně zas vrací do českého postředí. Trvalo to i po roce 1989 dost dlouho, ale možná teď přišel konečně čas na to správné přijetí, Do konce června můžete navštivit v Praze výstavu, ke koupi jsou už 4 z celkového počtu 18 průvodců.