Kmeny 0 - školní listování

/ Tomáš Weiss

Napadlo nás nechat v knize o subkulturách před rokem 1989 listovat žáky ze základky. Nakonec jsme k nim přidali i jejich učitele a rodiče. Kmeny 0 jsou kromě jiného i knihou, nad kterou se dá mezigeneračně debatit. Muzeum, které je zároveň místy zcela osobním fotoalbem.

 

Kmeny 0

999

Kmeny

899

Další články

TV Kosmas

Retro-dráždidlo

Podle všech předpokladů měla být v době internetu erotická literatura dávno pod kytkama. Ale "šedivé odstíny" ji opět z přítmí antikvariátů a filmů pro pamětníky, vrhají na novinkové knižní pulty. Předloha pro sérii filmů Emanuelle vyšla už v roce 1959 a napsala ji Emmanuelle Arsanová, vlastním jménem Marayat Bibidh. (původem z thajského Bangkoku). Ti, kdo v mládí četli, vzpomínají se vzrušením býčků a jalovic. Aspoň kousek některého z filmů jsme asi porevolučně viděli všichni.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Gudrun a chrám z mramoru - nahlédnutí do komiksu

Jihlava 1938 - 1945. Spolužačky z gymnázia - Židovka Hana a Gudrun z česko-německé rodiny. Většina německy mluvících obyvatel Jihlavy vítá příjezd německých tanků, ale né naše gymnazistky. Ve vzduchu jsou blížící se tragédie, ale také skutečný odboj....Hodně výjimečný komiks nakreslil a napsal Pavel Pleskač. Právě vydal Garamond. Pokusili jsme se vám jeho atmosféru a styl zprostředkovat ukázkou ze začátku příběhu.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

15 let Kosmasu (a trochu prehistorie)

Je 17. května a leje. Nezávisle na počasí má ale právě dnes Kosmas narozeniny. Sloučením distribucí Maťa a Kolportér vznikl v roce 1999. Od 17. do 26. května je na e-shopu oslavová sleva 20%.