Začíná Měsíc autorského čtení 2014....

/ Tomáš Weiss

Uskuteční se v termínu 1.7. - 3. 8. 2014 Všichni pozvaní autoři se představí ve čtyřech městech - Brno, Ostrava, Košice, Wroclaw.. Nejslavnějšími členy ve výběru Skotska jsou dramatička Sue Glover a Peter May. Z Česka a Slovenska se bude účastnit mimo jiné: Tomáš Zmeškal, Stanislav Rakús, Kateřina Rudčenková, Miloš Urban, Jan Němec, Ivana Myšková, Petr Hruška, Martin Reiner, Michal Hvorecký, Petra Hůlová, Magdaléna Platzová, Ivan Štrpka, J.H.Krchovský, Monika Kompaníková, Peter Pišťánek....

Další články

TV Kosmas

Obytný autobus Boba Dylana zastaví v Praze

Bude to 2.7. a Bob Dylan se po čtyřech letech svého Nekonečného turné objeví opět v Praze. Jeho skalní fanoušci (Bobcats), kteří sledují jeho koncerty po Evropě (dnes, 27.6.,kupříkladu v Košicích) den za dnem, tvrdí, že je ve vynikající formě a v dobré pohodě. Dylanovi je dvaasedmdesát. Přes padesát let koncertuje, píše knihy, maluje obrazy. Žijeme v době uměle vytvářených legend. Co se moderní populární hudby týká, větší originální legendu v dnešní době těžko najít.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Lásky mezi kapkami deště - film přepsaný do knihy

Kachyňův film z roku 1979. Jeden z těch, který se povedl i přes vedoucí úlohu strany. Vůbec - tyhle žižkovské romance z první republiky (třeba Fešák Hubert) mají svoje "štýlo". V knize pochopitelně vyniká hlavě lovestory a pak souboj prťáka Bursíka s baťovskou velkovýrobou.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

V jaké kondici je česká literární kritika?

Byli jsme se s kameramanem Vojtou Polákem podívat na besedě o literární kritice. Uprostřed parného dne byli v místosti, kde téměř chyběl vzduch, přítomní téměř všichni, kteří vám v novinách a časopisech (tu a tam i na internetu) o knihách píšou.